Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

MSB'den 'akıllı telefon' açıklaması! Çalışmalar son aşamaya geldi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), görevli personelin operasyon bölgelerindeki akıllı telefon kullanımına ilişkin çalışmalarının son aşamaya geldiğini, ancak henüz bu konuda bir emir yayımlanmadığını duyurdu.

MSB'den 'akıllı telefon' açıklaması! Çalışmalar son aşamaya geldi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, görevli personelin operasyon bölgelerinde akıllı telefon kullanmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan değerlendirmede, "Çalışmalarımız son aşamaya geldi, ama henüz bununla ilgili emri yayınlamadık. Özellikle operasyon bölgelerine yönelik ciddi tedbirler alınacak" ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nda haftalık bilgilendirme toplantısı yapıldı. İlk olarak terörle mücadeleye değinilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; tehditleri kaynağında bertaraf etmeyi öngören dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ve yoğun bir tempoda sürdürmektedir. Bu kapsamda; Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiş, 2023 yılı dâhil etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2.237’ye ulaşmıştır.

Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Asos’ta bulunan terör hedeflerine yönelik 29 Aralık’ta icra edilen hava harekâtlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 24 hedef başarıyla imha edilmiştir. Azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılan harekâtlarda çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir."

MAYINLI GEMİLER HAKKINDA YALANLAMA

Bakanlık kaynakları, İngiltere'nin Ukrayna'ya göndermek istediği mayın avlama gemilerinin İstanbul Boğazı'ndan geçişine izin verildiğine dair iddiaları yalanladı. "Türkiye'nin, Birleşik Krallık tarafından Ukrayna’ya gönderilen mayın avlama gemilerinin boğaz geçişine izin vererek Montrö’ye aykırı davrandığı iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır" diyen kaynaklar şunları söyledi: "Türkiye savaşın başından beri yaşanan durumu savaş olarak nitelendiren ve fiili tedbir alan ilk ülkedir. Bu doğrultuda Türkiye, 1936 yılından itibaren hassasiyetle uyguladığı Montrö Boğazlar Sözleşmesi uyarınca Boğazlardan savaşan tarafların geçişini durdurmuştur. Bu kapsamda savaşın başından beri Boğazlardan savaşan tarafların bayraklarını taşıyan bir savaş gemisinin geçişine müsaade edilmemiştir."

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Tuzla Piyade Okulu'ndaki olayın sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığı sorusuna, "Adli soruşturma devam ediyor. Ocak ayı içerisinde de Yüksek Disiplin Kurulu kararını verecek" yanıtı verildi. Bedelli Askerlik ücretine ilişkin soruya ise, "2024 yılı ilk altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesinin yayımlanmasını müteakip yapılacaktır" denildi.

PERSONELİN AKILLI TELEFON KULLANIMI

Görevli personelin akıllı telefon kullanımına ilişkin soruya ise, "Çalışmalarımız son aşamaya geldi, ama henüz bununla ilgili emri yayınlamadık. Özellikle operasyon bölgelerine yönelik ciddi tedbirler alınacak" açıklaması yapıldı.


Haber Kaynağı :

Bedelli askerlik İstanbul Boğazı Milli Savunma Bakanlığı