Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Murat Yetkin'den 50+1 yorumu: MHP'nin AKP'ye ihtiyacı var mı?

Gazeteci Murat Yetkin, yetkinreport'a verdiği yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1 ve yeniden aday olma konularına değindi.

Murat Yetkin'den 50+1 yorumu: MHP'nin AKP'ye ihtiyacı var mı?

Yetkinreport'ta Erdoğan'ın Almanya dönüşü gündeme getirdiği 50+1 konusuna ilişkin bir yazı kaleme alan Murat Yetkin, MHP’nin Meclis’e girmek için AKP’ye muhtaç olduğu yönündeki algı ve söylemin geçersiz kılındığından bahsetti.

Yetkin, ayrıca şunları söyledi:

"MUMLA ARATACAK DERECEDE"

“Birincisi, koalisyon dönemlerinin artık son bulması olarak gerekçelendirilen yüzde 50+1 sisteminin ilk yol açtığı şey koalisyon dönemlerini mumla aratacak derecede pazarlıkların ortaya döküldüğü ittifaklar sistemi oldu."

"İkincisi, seçim barajı yüzde 10’dan yüzde 7’ye düştü. Bu durum MHP’nin Meclis’e girmek için AK Parti’ye muhtaç olduğu yolundaki algı ve söylemi geçersiz kıldı. Ancak MHP’nin Cumhur Ortaklığı üzerinden özellikle yargı ile idare ve güvenlik bürokrasisinde mevziler kazandığı, ayrıca AK Parti’nin Kürt seçmen potansiyelini olumsuz etkilediği söylemi hâlâ geçerli."

YÜZDE 50+1

"Üçüncüsüyse, Erdoğan’ın Anayasa değişikliği isterken en çok güvendiği dal olan Bahçeli’yi küstürmek istemeyeceği varsayımı. İşte burada Erdoğan’ın Yüzde 50+1 konusunu bu şekilde açarak daha keskin bir dönüşe mi hazırlandığı akla geliyor.”


Haber Kaynağı : 12punto

Murat Yetkin Recep Tayyip Erdoğan AKP MHP