Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerle ilgili flaş gelişme

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "Suç gelirlerini aklama" suçundan tutuklanan Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşlerin avukatı, 20 Kasım günü Küçükçekmece Adliyesine giderek tutukluluğa itiraz dilekçesi vermişti. Mahkeme dilekçeyle ilgili kararını verdi.

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerle ilgili flaş gelişme

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan, kamuoyunda Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam hakkında, 'Suç örgütü üyesi' olmak suçundan gözaltı kararı verildi. 14 Kasım’da gözaltına alınan Nihal ve Bahar Candan kardeşler 16 Kasım günü 'Suç örgütüne üye olmak’ suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLULUK İTİRAZI REDDEDİLDİ

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin tutuklanmasının ardından avukatları tarafından 20 kasımda verilen dilekçede, tutukluluğa itiraz edilerek tahliye talebi istedi. Tahliye olunmaz ise adli kontrolle serbest bırakılması talebinde bulunuldu. Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin tutukluluğu için yapılan itiraz dilekçesini değerlendiren mahkeme ret cevabı verdi.

BU İDDİAYLA TUTUKLANMIŞLARDI

Bahar ve Nihal Candan kardeşler Küçükçekmece Sulh Ceza Hakimliği tarafından 16 Kasım günü tutuklanmıştı.

Mahkeme tutuklamayı şöyle açıklamıştı;

"Dosyada şüphelilerin ifadeleri, müştekilerin beyanları, dosyada bulunan tüm bilgi ve belgeler, tanık beyanlarının  bulunması, dosyada delillerin tamamen toplanmamış olması dikkate alındığında, isnat olunan eyleme yasada, öngörülen cezanın alt ve üst sınırı dikkate alındığında kaçma şüphesinin bulunduğu, katalog suçlarından olması nedeniyle, adli kontrol tedbirleri ile yeterli etkili hukuksal denetim sağlamayacağı değerlendirilerek tutuklanmalarına karar verildi."


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Bahar Candan Nihal Candan