Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.758

Okul müdürü için fatura yolsuzluğu iddiası: 72 bin liralık kavurma kaşar...

İstanbul Üsküdar’da bulunan bir okulda müdürlük yapan T.E.C., geçen yıl ağustos ayından itibaren okula kilolarca kıyma, kuşbaşı aldı. Ancak bu alımların sahte olduğu ve okula bunların hiç girmediği ileri sürüldü. Söz hakkı doğan müdür, okulun defalarca aranmasına rağmen telefonlara çıkmadı.

Okul müdürü için fatura yolsuzluğu iddiası: 72 bin liralık kavurma kaşar...

İstanbul’da bulunan TEV Türkan Sedefoğlu İlkokulu Müdürü T.E.C.’nin yolsuzluk yaptığı ileri sürüldü.

KIYMA, KUŞBAŞI, TEREYAĞINI FATURA ETTİ İDDİASI

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre; T.E.C.’nin velilerden topladığı paraları okul aile birliği hesabına hiç yatırmadığı, okulun çevresinde bulunan şarküteriden anaokuluna her ay binlerce liralık fatura kesildiği ancak faturada yazan ürünlerin hiçbir şekilde çocuklara verilmediği ileri sürüldü. Ayrıca müdürün velilerden istedikleri sınıfa kaydettirme vaadiyle para topladığı da gelen iddialar arasında.

150 KİLO ZEYTİN

T.E.C. okula hemen her ay kilolarca kıyma, kuşbaşı, tavuk eti tereyağ gibi ürünler alınmış gibi faturalar kesildi. Anasınıfı için kesilen faturalar okulda hiç öğrencinin bulunmadığı Ağustos 2023’te başladı. 10 Ağustos 2023 tarihinde okula 50’şer kilo kıyma, kuşbaşı, beyaz peynir, tereyağ ve taze kaşar ile 150 kilo zeytin faturası kesildi. Toplam tutar ise 71 bin 962 TL’ydi. Bu durum okul başladıktan sonra da devam etti. Eylül, ekim, kasım ve aralık ayında da kilolarca gıda ürünü alınmış gibi gösterildi. Ancak okul aile birliği üyelerinin iddiasına göre bu ürünler çocukların önüne hiçbir zaman getirilmedi.

VELİLERDEN 20 İLA 50 BİN LİRA ARASINDA PARA TOPLANDI

Bir videoda ise okul müdürü T.E.C.’nin para sayarken bir kişinin kendisine “Hocam bu para fazladan olan. Fark 5 bin 355 TL idi. Reel alacağım benim 15 bin TL’ydi. 5 bin 360 TL’yi size teslim ettim. A. Hocam da bana atacak faturanın tutarını” dediği görüldü.

Okul aile birliği üyeleri başka iddialarda da bulundu. İddiaya göre okul müdürü T.E.C. velilerden çocuklarını istedikleri öğretmenin sınıfına verme vaadiyle 20 bin ila 50 bin TL arasında para topladı. Ancak bu paralar okul aile birliği hesabına yatırılmadı. Ayrıca okulda yapılan halk oyunları gibi faaliyetler için toplanan paraların da büyük çoğunluğunun T.E.C.’nin kendi hesabına aldığı ileri sürüldü.

BAŞKA OKULDA GÖREVLENDİRİLDİ

İddiaları sormak için aradığımız okuldaki yetkili T.E.C.’nin Mehmet Emin Pulatkunak İlkokulu’na görevlendirme yoluyla gönderdiğini söyledi. Bu kez Mehmet Emin Pulatkunak İlkokulu’nu aradık. Telefonu açan yetkiliye müdür hakkında bazı suçlamalar olduğunu ve kendisine söz hakkı kullandırmak istediğini söyledik. Kendisi 5 dakika sonra aramamızı söyledi. Daha sonra defalarca aramamıza rağmen okulun telefonu açılmadı.


Haber Kaynağı : 12punto

TEV Türkan Sedefoğlu İlkokulu kayıt parası