Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Osman Bektaş o şehir için deprem uyarısı verdi: '7'den büyük deprem yaşanabilir'

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa'da 95 kilometre uzunluğunda aktif fay hattının keşfedilmesiyle yeni uyarılarda bulundu. Bektaş, ""İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var" dedi.

Osman Bektaş o şehir için deprem uyarısı verdi: '7'den büyük deprem yaşanabilir'

Bursa'da daha önce haritalarda yer almayan 95 kilometre uzunluğunda aktif bir fay hattı keşfedilmesinin ardından deprem tehlikesine yönelik uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Ankara, Kocaeli ve Eskişehir Teknik üniversitesinin ortak çalışmasına göre, Kayapa-Yenişehir arasındaki fay 7'den büyük bir deprem üretebilir.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş Bursa için yeni uyarılarda bulundu. X hesabından paylaşımda bulunan Bektaş, tarihsel depremlere göre Bursa’nın 7’den büyük deprem yaşayabileceğini ifade etti.

Bektaş, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var! İstanbul ve Bursa Kuzey Anadolu Fayı’nın Kuzey ve Güney kollarında karşılıklı olarak M7’den büyük (1509-1556) ve (1855-1894) deprem çiftlerini üretmiştir, Ambraseys,2000). Paralel fay kolları üzerindeki bu tür deprem çiftleri, ancak paralel fayların derinden zamana bağlı olarak (yaklaşık 40 yıl) karşılıklı viskoelastik stres transferiyle açıklanabilir. Deprem çifti modeline göre, Kuzey koldaki 1999 7,6 - 7,2 İzmit-Düzce depremlerinden sonra Güney koldaki Bursa’nın deprem tehlikesi artmakta”

Bektaş bir kullanıcının sorusunda şu şekilde cevap verdi: 

 “Tarihsel depremlere göre Bursa 7’den büyük deprem yaşayabilir” 



Haber Kaynağı : 12punto

Bursa Deprem İstanbul depremi