Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
0,0000
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda en kapsamlı kadro değişimi yaşandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2024 yılı atamaları çerçevesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda önemli değişiklikler yapıldı. Üst düzey komutanların yanı sıra, yeni kurmay başkanları ve komutan yardımcısı atamaları gerçekleştirildi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda en kapsamlı kadro değişimi yaşandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 2024 yılı atamaları kapsamında, Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) bünyesinde dikkat çeken bir kadro değişimi gerçekleştirildi. Bu yılki atamalarla, ÖKK’daki önemli görevlerde geniş kapsamlı bir değişiklik yapıldı. Yeni atamalar, 2020 yılından bu yana en kapsamlı kadro değişikliği olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlarla TSK kadrosunda önemli değişiklikler yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargâhlarının yanı sıra, ÖKK’da da yeni atamalar yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama listesine göre, ÖKK’da komutan değişiklikleri gerçekleştirilirken, mevcut Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan’ın yardımcısı ve komutanlığın kurmay başkanı değişti. Atamalarda, ÖKK Komutan Yardımcısı Tümgeneral Mustafa Köksal, Diyarbakır’daki 7. Kolordu Komutanlığı’na komutan yardımcısı olarak atanırken, ÖKK Kurmay Başkanı Tuğgeneral Osman Ziya Elgün, İstanbul Maltepe’deki 23. Komando Tugayı’na komutan olarak tayin edildi.

Yeni atamalar arasında, Genelkurmay Başkanlığı Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanı Tuğgeneral Bülent Akdeniz, ÖKK Kurmay Başkanı olarak atanırken, 1. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı’na Kurmay Başkanı olarak getirildi. ÖKK 2. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Doğan, İstanbul Başakşehir’deki 47. Komando Tugayı’na komutan oldu.

Ayrıca, 5. Özel Kuvvet Grup Komutanı Tuğgeneral Erkan Günal, 1. Özel Kuvvet Tugay Komutanı olarak atanırken, 4. Özel Kuvvet Tugay Kurmay Başkanı Tuğgeneral Oğuzhan Şimşek, 5. Özel Kuvvet Tugay Komutanı olarak görevlendirildi. Özel Kuvvetler Okul Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Grup Başkanı Tuğgeneral Nejat Şimşek, 2. Özel Kuvvet Tugay Komutanı olarak tayin edildi.

2024 yılı atamalarında ÖKK bünyesinde toplam 10 üst düzey komutan değişimi yaşandı. Geçmiş yıllarda, ÖKK’da 2020’de 5, 2021’de 3, 2022’de 4 ve 2023’te sadece 2 üst düzey komutan değişimi yapılmıştı.

DENİZ KUVVETLERİ'NDE ÖNEMLİ TERFİ

Bu yıl ayrıca Deniz Kuvvetleri’nde de önemli bir terfi gerçekleşti. 2001 Deniz Harp Okulu mezunu Deniz Kurmay Albay Halil İlker Avcı, amiral rütbesine terfi etti ve Brüksel’deki görevinden sonra Gölcük’teki Kuzey Grup Komutanlığı’na Grup Komutanı olarak atandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Özel Kuvvetler YAŞ Genelkurmay Kara Kuvvetleri Türk Deniz Kuvvetleri