Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Rahip Brunson davasına bakmıştı: Oktay Tabur'un 'silah' koleksiyonu ortaya çıktı

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Tabur'un, İzmir Adliyesi’nde bulunan dinlenme odasındaki duvara silahlar dizdiği, Hakimler Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı ve yardımcılarıyla poz verdiği ortaya çıktı.

Rahip Brunson davasına bakmıştı: Oktay Tabur'un 'silah' koleksiyonu ortaya çıktı

Türkiye ile ABD arasında diplomatik krize dönüşen Rahip Andrew Graig Brunson Davası’na bakan İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'un 'silah' koleksiyonu ortaya çıktı.

Tabur’un makam odasının arkasındaki dinlenme odasında çekilen fotoğrafta metal panoya 13 tabanca ve 7 uzun namlulu tüfek aıldığı görülüyor.

BirGün'den Timur Soykan'ın haberine göre; Oktay Tabur ile poz verenler ise; Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Yiğit, HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Şirin Işık ve Murat Gülaç... 

'İNCELEME' YERİNE FOTOĞRAF

2 Mayıs günü İzmir Adliyesi’ni ziyaret eden HSK müfettişlerinin dinlenme odasındaki bu cephaneliği görünce inceleme başlatması gerekirken; fotoğraf çektirdiği görülüyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Tabur, silahların kendisine ait olduğunu doğrulayarak “Dinlenme odam, hepsi ruhsatlı silahlar, benim silahlarım. Uzun namlulu olanlar ruhsatlı av tüfekleri” dedi.

"HEPSİ GELMİŞ, HEPSİ DE BEĞENMİŞ"

“Haber değeri varsa haber yapabilirsiniz” diyen Oktay Tabur şöyle devam etti:

 “Çekineceğim hiçbir şey yok. Benim odama Yargıtay Başkanı, Adalet Bakanlığı Müfettiş Kurulu Başkanı, hepsi gelmiş, hepsi de beğenmiş, takdirlerini illetmiş insanlar.”

'PORSCHE'NİN KAYNAĞI BORSA

Ayrıca Porsche Taycan otomobil kullanan ve zaman zaman adliyeye bu lüks araç ile gelen Tabur, Porsche Taycan marka otomobili olduğunu doğrularken, paranın kaynağı hakkındaki soruya ise şöyle yanıt verdi: 

“Ben borsada işlem yapıyorum. Eyvallah paranın kaynağında hiç şüphe yok. Mal beyanlarımız var. Bizim arabamızın ne zaman, nasıl alındığını da Adalet Bakanlığı’na bildirmişiz. Herkesin bildiği, herkesin farkında olduğu bir konu.”


Haber Kaynağı : 12punto

Oktay Tabur Rahip Brunson İzmir Adliyesi Porsche Taycan