Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sağlık Bakanlığı'ndan bayram genelgesi! 81 ile gönderildi

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı süresince 81 ilde sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için genelge yayımladı. Hastanelerde acil servisler ve diyaliz gibi kritik birimlerde 24 saat esasına göre nöbet düzenlenecek, evde sağlık hizmetleri de devam edecek.

Sağlık Bakanlığı'ndan bayram genelgesi! 81 ile gönderildi

Ramazan Bayramı süresince, Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için tedbirler alındı. Hastanelerde, özellikle acil servislerde ve diyaliz gibi kritik birimlerde, 24 saat esasına göre nöbet düzenlemeleri yapılacak ve evde sağlık hizmetleri devam ettirilecek.

Bakanlık, bayram boyunca sağlık hizmetlerinin kesintisiz sunulması için bir genelge hazırlayarak tüm il sağlık müdürlüklerine iletti. Acil durumlarda hızlı müdahale ve etkin tedavi sağlanması gerektiği vurgulandı ve sağlık çalışanlarının fedakarlıkla görev yapmalarının önemi belirtildi.

Genelgede, bayram tatili boyunca 112 Acil ambulansları ve acil servislerde yoğunluk yaşanabileceği, bu nedenle tüm sağlık tesislerinin gerekli önlemleri alması gerektiği ifade edildi. Acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu için 112 Komuta Kontrol Merkezi ile İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi arasında iş birliği yapılacak.

Acil servisler, laboratuvarlar, görüntüleme ve teşhis-tedavi birimleri ile yatan hastaların bulunduğu kliniklerde yeterli personel ve tıbbi donanım sağlanacak. Radyoterapi gibi kesintiye uğramaması gereken hizmetlerde de çalışmalar bayram tatilinde sürdürülecek ve diyaliz hizmetleri aksamadan devam edecek.

Özellikli sağlık hizmetleri ve acil müdahale gerektiren durumlar için il sağlık müdürlükleri ve sağlık tesisleri tarafından planlamalar yapılacak. Evde sağlık hizmetleri birimleri, bayram tatilinde de hastaların tedavilerinin aksamadan sürdürülmesi için nöbet düzenlemeleri yapacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Ramazan Bayramı Sağlık Bakanlığı