Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçil Erzan davası: Nazlı Can'ın telefonundaki çarpıcı yazışmalar ortaya çıktı

Bankacı Seçil Erzan'ın "Fatih Terim Fonu" adı altında 8 kişiyi dolandırdığı iddiası kamuoyunda konuşuluyor. Soruşturma kapsamında Seçil Erzan’ın akrabası Nazlı Can’ın incelenen telefonundan çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Seçil Erzan’ın 2019 yılından bu yana fon olayını yürüttüğü anlaşıldı. Nazlı Can'ın fon olayına dair farklı kişilerle yaptığı yazışmalara 12punto ulaştı.

Seçil Erzan davası: Nazlı Can'ın telefonundaki çarpıcı yazışmalar ortaya çıktı

Müslim SARIYAR / 12punto.com.tr

Hayali fon yaratarak futbolcu ve iş insanlarını dolandırdığı davada tutuklu yargılanan bankacı Seçil Erzan'ın akrabası Nazlı Can yeni yazışmaları ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında incelenen Nazlı Can’ın telefon kayıtlarında, elle yazılmış bir not dikkat çekti.

Seçil Erzan tarafından yazıldığı düşünülen notta şu ifadeler yer alıyor:

"Sekin nazlıya ait nuri ev ve bozcaada göktürkü çözsün. Nuri bana en iyi avukatı bulsun bankacılık kanunundan anlayan en iyi ceza avukatı bulman şart. Önemli banka hala olumlu eski eşya spor ayakkabı bol bol ada ve evler için kurtarma planı yapılma orda durumlar nasıl bana söylemek istediğin bir şey var mı? Candaş ne durumda. Dışarıda neler oluyor. Anneme yurt dışında olduğumu söyleyin" 

OLAY ORTAYA ÇIKINCA ARABASINI SATTI

Ortaya çıkan ayrıntılardan biri de olayın patlak vermesinden kısa bir süre sonra Nazlı Can'ın aracının satışının gerçekleştirmesi.

Can'ın, Leyla Y.’ye sattığı aracıyla ilgili yazışmalar raporda yer aldı.

ÇORLU’DA DA BAZI KİŞİLERİ DOLANDIRMIŞ

Dolandırıcılık olayı ile ilgili yapılan bir haberi Arda Turan’a atan Nazlı Can, telefonunda ‘Nuri2’ adlı bir kullanıcıyla yaptığı yazışmada, Seçil Erzan’ın Çorlu’dayken de bazı kişileri dolandırdığını belirtiyor. Yazışmada, Nuri2 "Nasıl bu hale geldi bu! Kendine de bir hayrı olmamış" diyor.

Nazlı bu mesaja "Bir sürü şey çıkıyormuş abi. Çorlu'da daha Mado'yu bile bitirmiş o zamanlar dediler" şeklinde cevap veriyor.

Nazlı Can, "Bu durumları görünce yanında durmaya da çekiniyorum" diyen Nuri2 adlı kullanıcıya "Benim Caner’in kayınpederleri çarptı bir de üstüne üstük oğlunu da ayrı çarpmış. İnsanların birbirinden haberi yok" yanıtını veriyor.

2019’DAN BERİ PARA TOPLANIYOR

Nazlı Can, Whatsapp yazışmalarında ‘nilgünyenge’ adlı bir kullanıcıyla 10 Nisan 2023 günü yaptığı konuşmada 2019 yılında para topladıklarına dair vurgu yapıyor.

Nazlı Can ‘Nilgünyenge’ adlı kullanıcıya attığı mesajda “Seçil ben de hiç açık olacak gibi çok para yok ki. Milyonların yanında bizimkiler çerez parası sen o büyükleri güzelce toparlasan kafanda... Bir de mesela 2019'da TL olarak vermişler ve hiç dokunmamışlar. Bugünkü enflasyonla aradaki fark nasıl olacak ki?

Bak bu Ayhan Akman’ın yanında bi çocuk vardı ona 50 bin TL verdin. Sana küçük gelebilir ama unutma. Bunları verdik ama sonra yine topladık. Şennur 2019'da 280 bin lira verdi ama hiç almadı. Bir de Sevim ablalar var. Eylül 2019 2 bin 250 TL vermişler” diyor.

Bu yazışmanın ardından Nazıl Can, paraların alındığı isim listesini atıyor.

Mesajın Nazlı Can tarafından Seçil Erzan’a hitaben yazıldığı iddia edildi.

Bir önceki konuşmalara göre, 'Nilgünyenge' denilen kişinin Seçil Erzan’ın yanına gittiği anlaşılıyor.

Olayın patlak vermesinden sonra Seçil Erzan’ın telefonlarını kullanmadığı ve yanındaki akrabalarının telefonlarını kullandığı ortaya çıktı.

'BENİ HER AN GÖZALTINA ALABİLİRLER'

Nazlı Can, 21 Nisan günü ‘Serkanamerika’ adlı kullanıcıya "Olaylar çok büyük Serkan! Ben anlayamıyorum ki sen nasıl anlayacaksın. Biz de maddi olarak kayıp bayağı var. Kimseye bir şey diyemiyoruz. Beni her an ifadeye falan çağırabilirler. Son iki aydır Seçil ile görüşmüyordum zaten ama onun öncesinde biz de fondan para bozuluyor sanıp oraya buraya götürdük" dediği görülüyor.

NAZLI CAN İDDİANAMEDE ŞÜPHELİ

Seçil Erzan’ın tutuklanmasının ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Nazlı Can, 28 Nisan’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk duruşmada tahliye olan Nazlı Can, açıklanan iddianameye göre “Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında; Kooperatif Yöneticilerinin Kooperatifin Faaliyeti Kapsamında Dolandırıcılık” suçlamasıyla yargılanıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Fatih Terim Seçil Erzan Nazlı Can

İlgili Haberler