Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçil Erzan davasında yeni ses kaydı ortaya çıktı! Ali Böcügöz bilmecesi...

Yılın dolandırıcılık davasının soruşturma dosyasına giren müşteki İnci Çeviker tarafından alınan ses kaydında şoke eden iddialar ortaya çıktı. Ses kaydında Seçil Erzan tarafından banka görevlisi gibi tanıtılan Ali Böcügöz’ün Ali Yörük olduğu iddia edilmişti. Ancak dosyaya giren bir başka ayrıntıda, Ali Böcügöz olarak konuşan kişinin aslında dosyada müşteki olan Mert Zeydanlı olduğu iddia edildi. Zeydanlı ve Yörük duruşmada bu iddiaları kabul etmedi. Bilmeceye dönen dosyadaki Ali Böcügez aslında kim?

Seçil Erzan davasında yeni ses kaydı ortaya çıktı! Ali Böcügöz bilmecesi...

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Türkiye'yi sarsan milyonlarca dolarlık vurgun dosyasında yeni iddialar ortaya çıkıyor.  Dava dosyasına giren 4 dakika 39 saniyelik bir ses kaydı yeni iddiaları ortaya atılmasına neden oldu. Davanın müştekilerinden İnci Çeviker, Seçil Erzan’la yaptığı bir telefon görüşmesini kayda aldı. Telefon görüşmesinde Seçil Erzan, banka görevlisi dediği üçüncü kişiyi hatta bağlayarak İnci Çeviker ile verilecek para konusunda görüşme yaptırttı. Seçil Erzan telefon görüşmesinde, konuşan kişinin bankanın saklama bölümünde çalışan Ali Böcügöz olduğunu İnci Çeviker’e söylüyor.

ALİ YÖRÜK MÜ, MERT ZEYDANLI MI?

Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen ses kaydının çözümü yapılarak dosyaya konuldu. Yapılan çözümde, Seçil Erzan’ın Ali Böcügöz olarak tanıttığı banka görevlisinin Ali Yörük olduğu iddia edilerek ses kaydı çözümü o yönden yapıldı. Dosyaya konulan bu kayıtta Seçil Erzan’ın Ali Böcügöz olarak tanıttığı kişinin Ali Yörük olarak yer aldığı görüldü. Ancak başka klasörlerde, ses kaydında yer alan Ali Böcügöz’ün aslında Ali Yörük olmadığı, bu kişinin müştekilerden Mert Zeydanlı olduğu iddia edildi. Ali Yörük olarak kaydedilen görüşmelerin aynısı başka dosyada Ali Böcügöz’ün karşılığı Mert Zeydanlı olarak yazılarak davanın klasörlerinde yer aldı.

SEÇİL ERZAN ALİ BÖCÜGÜZ'ÜN KİM OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Peki Ali Böcügöz kimdi? Çok konuşulan bu telefon kaydı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı, ifadesini aldığı Seçil Erzan’a “Mert Zeydanı'ya İnci Çeviker'i aratıp bankadan bir görevli gibi konuşmasını istedin mi, bu konu hakkında ne diyeceksin?” diye soru sordu.

Seçil Erzan bu soruya şöyle ifade verdi:

“İnci Çeviker benim fon vaadi ile 2.200.000 USD para aldığım Bülent Çeviker'in eşidir. Fonun vadettiğim tarihi gelince beni o dönem çok sık aramışlardı. Gününde para ödenmeyince Mert Zeydanlı'yı kullanımımda bulunan telefondan aradım. Birazdan seni arayacağım, benimle bankadan biriymiş gibi konuşur musun dedim. O da kabul etti. Akabinde ben Mert Zeydanlı'yı telefonla aradım. İnci Çeviker yanımdayken aradım. Her şeyin yolunda olup olmadığını sordum, o da benimle kısa bir görüşme yaptı ancak banka tutanaklara Mert Zeydanlı'nın adeta İnci Çeviker'i benimle birlikte kandırmasına iştirak etmiş gibi bir rapor düzenlediler.”

MÜŞTEKİ OLDU

Seçil Erzan’ın Mert Zeydanlı başlatılan soruşturma kapsamında, müşteki-şüpheli olarak yer aldı. Şüphelilerin bulunduğu diğer soruşturmada da bulunan Zeydanlı daha sonra müşteki olarak ana dosyada yer aldı.

Erzan ifadesinde Zeydanlı’dan ne kadar para aldığını şöyle açıklamıştı;

“Mert Zeydanlı fon vadettiğim kişilerdendir. Kendisinden toplam 2.200.000 USD para aldım. Bu parayı bankada odamda teslim aldım. Ancak sadece 400.000 USD parayı ödedim. 1.800.000 USD borcu hala ödemedim.” 

İDDİALARI KABUL ETMEDİLER

Davanın yapılan ilk duruşmasında bu ses kaydı ile ilgili iddialar üzerine Ali Yörük ve Mert Zeydanlı suçlamaları kabul etmediler. Yörük ve Zeydanlı, Ali Böcügöz olarak tanıtılan kişiler olmadığını iddia ettiler.

O İLK KAYIT DOSYADA BÖYLE YER ALDI

Çok konuşulan o ses kaydının ilk çözümü şu şekilde yapılarak soruşturma dosyasına ilk böyle girmişti.

SEÇİL ERZAN: Sesimi mi kaydediyorsun, yapma öyle şeyler Allah aşkına yapma ya, aradım şimdi merak etme, napıyosun İnci.

(Ses kaydının bir arabanın içerisinde alındığı değerlendirildiğinden belli bölümlerde dışardan gelen sesler duyulmaktadır.)

İNCİ ÇEVİKER: Kayıt alıyorum.

SEÇİL ERZAN: Ay şaka gibisin, yapma öyle şeyler... Beni üzme yani. Niye böyle bir şey yapıyorsun kuzenim, ben hiç öyle kayıt şeyler bile yok, ne o program...

İNCİ ÇEVİKER: Program yok kendinde var iphonun.

SEÇİL ERZAN: Neresinde hiç bilmiyorum ben.

İNCİ ÇEVİKER: Sesli notlar.

(Seçil ERZAN telefon ile konuşmaya başlıyor)

SEÇİL ERZAN: efendim napıyoruz şimdi, bi saniye hoparlöre alıyorum bi dakika, alttan telefon var bi saniye, aloo. Alttan telefon var geçemiyorum hoparlöre bi saniye... 

(Dışarıdan araba sesleri geliyor ve telefon ile biri aranıyor, telefon çalıyor..)

SEÇİL ERZAN: (Arabanın camı kapatılıyor) duymasınlar. Ay Tanın ya araya giriyosun, (telefon çalıyor ve telefon hoparlöre alınıyor, konuşmaya başlanıyor)

SEÇİL ERZAN: Alo he şey alttan telefon geldiği zaman hat kesildi 2 oldu aynısı oluyo,

ALİ YÖRÜK: Hımm anladım..

SEÇİL ERZAN: Şimdi napıyoruz bana söyleyin bakın biz İnci hanımla bekliyoruz ben onu da getiremiyorum oraya...

ALİ YÖRÜK: Yani seçil şöyle söyliyim şimdi işlemini 2 parça olarak girdiğimiz için biz bu gün yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz, bir mücadele veriyoruz ama yetişmezse yarın saat 10 da elinizde.

SEÇİL ERZAN: Ama ben anlatamıyorum bunu müşteriye işte.

ALİ YÖRÜK: Ama yani biz yetiştirmek için uğraşıyoruz şuan ee getireceğimiz rakamda biliyorsunuz az bir rakam değil.

(Telefon kapanıyor)

SEÇİL ERZAN: Tanın ya araya giriyosun, araya telefon giriyoo o yüzden öyle oluyor. Alo

ALİ YÖRÜK: Hatlarda sorun var galiba ya..

SEÇİL ERZAN: Benim araya telefon giriyor meşgule veriyorum, yanlışlıkla sizi meşgule verdim

ALİ YÖRÜK: Hee yani dediğim gibi biz bu gün yetiştirmeye çalışıyoruz, ee yani yetişirse saat beş buçuk altıya kadar zaten bilgi vericez size ama yetişmediği takdirde yarın sabah saat 10 da sizde zaten miktar.

SEÇİL ERZAN: Tamam İnci hanım siz bi şey sormak istiyor musunuz?

İNCİ ÇEVİKER: (öksürme sesi) Ne sorayım...

ALİ YÖRÜK: Sabah 10 a kadar biraz sabredelim ya yani yetişmemesi için bir engel yok şuan

SEÇİL ERZAN: Valla ben çok arada töhmet altında kalıyorum.

ALİ YÖRÜK: Yani şöyle söyliyim yarın sabah 10 a kadar bir sıkıntı gözükmüyo.

SEÇİL ERZAN: Peki biz yarın sabah 10 da nasıl olcak yani ben tekrar İnciyi alıp oraya mi gelcem?

ALİ YÖRÜK: Hayır hayır buraya olmaz tabii ki biz sizi arayacağız ona göre biz size ulaştıracağız.

SEÇİL ERZAN: Hayır biz size ulaştıracağız değil ben oraya İnci ile beraber geleceğim ama geldiğimde ben gireceğim sonra o parayı Zincirlikuyu’dan yatıracak zaten biz bu gün planı öyle yapmıştık

ALİ YÖRÜK: Tamam ben yani para kısmını çözelim ben size bilgi veriyorum, saat 10 gibi hazırlayın siz kendinizi yarın sabah

İNCİ ÇEVİKER: (Seçil ERZAN isimli şahsın telefonunda konuşan erkek şahsa hitaben) Bu gün olma ihtimali var mı? Ali bey bu gün...

ALİ YÖRÜK: Yani bu gün yani ben elimden geleni yapıyorum bu gün yetiştirmek için mücadele veriyoruz ama yetişmezse diye saat 10 kesin diyorum sabah

SEÇİL ERZAN: Tamam...

İNCİ ÇEVİKER: Tamam...

ALİ YÖRÜK: Tamam.

SEÇİL ERZAN: Tamam.

ALI YÖRÜK: Oldu görüşürüz iyi günler.

SEÇİL ERZAN: Görüşürüz iyi günler...

(Telefon görüşmesi sonlandırıldı)

İNCİ ÇEVİKER: Bu kim Ali bey soyadı ne?

SEÇİL ERZAN: Dur kuzenim arıyor canım bi saniye..

SEÇİL ERZAN: (Telefon ile uğraşarak kendi kendine konuşuyor) Arayabilir ne ya...

İNCİ ÇEVİKER: Ali beyin soyadı ne?

SEÇİL ERZAN: Ali Böcügöz

İNCİ ÇEVİKER : Şeyde mi çalışıyor genel müdürlükte mi

SEÇİL ERZAN : Saklamada saklamada

İNCİ ÇEVİKER : Saklamada

SEÇİL ERZAN : Onlar bizim bölümlerde  yok


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Ali Yörük Bülent Çeviker İnci Çeviker Seçil Erzan