Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Selvi'den Soylu'ya destek Özel'e eleştiri: 'En başarılı bakanlardan birisidir'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2018’de Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda eylem yapmalarını yasaklama emri verdiğini hatırlatarak getirdiği eleştirilerine tepki gösterdi.

Selvi'den Soylu'ya destek Özel'e eleştiri: 'En başarılı bakanlardan birisidir'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Özgür Özel'e 'Soylu' eleştirisinde bulundu.

CHP lideri Özgür Özel'in partisinin grup toplantısında söylediği, "2018'de Süleyman Soylu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal bakanı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık bakanlarından bir tanesi Cumartesi Anneleri'nin 700. eylemine verdiği kanunsuz emirle saldırdı, uygulattığı orantısız güçle o eylemi dağıttı, oradaki anaları evlatları destekçileri perişan etti. O tarihten bu tarihe marifetmiş gibi Galatasaray Meydanı annelere kapalı ve her hafta anneleri tutukladılar, akşam saldılar, anneler pasif direnişi sürdürdü her hafta gittiler. Süleyman Soylu yılmadı, anneler yılmadı. Süleyman Soylu utanmadı, anneler geri durmadı. Bugüne kadar gelindi" sözlerini eleştiren Selvi, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, "en başarılı bakanlardan birisidir" sözlerine tepki gösteren Selvi şunları söyledi:

"AKP İÇİNE FİTNE SOKMAK DEMEKTİR"

“Özel, hiç gereği yokken Cumartesi Anneleri konusunda, bir önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan bir konuşma yaptı. Çok ağır suçlamalarda bulundu. Eski Bakan’a hakaret edip mevcut Bakan’dan talepte bulunmak ne anlama gelir? Bu düpedüz AK Parti içine fitne sokmak demektir. Bu üslup Cumartesi Anneleri’nin Taksim’de eylem yapmalarına yarar sağlar mı? Maksat üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Ayrıca Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti’nde PKK ve DEAŞ’la mücadelede en başarılı bakanlardan birisidir” 


Haber Kaynağı : 12punto

Cumartesi Anneleri Abdulkadir Selvi Süleyman Soylu Özgür Özel