Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Ateş cinayetinin üzerine giden savcıya tenzili rütbe. HSK'de kritik atamalar

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığınca, yeni atamalar ve görev yerleri açıklandı. Buna göre Sinan Ateş cinayetini çözen savcı 'bölge savcısı' oldu.

Sinan Ateş cinayetinin üzerine giden savcıya tenzili rütbe. HSK'de kritik atamalar

HSK adli ve idari yargı 2024 yılı ana kararnamesini açıkladı. Adli yargıdan 4 bin 9 hakim ve savcının görev yeri değişikliği talebi karara bağlandı.

HSK'nin yargı kararnamesinde, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmayı yürütürken görevden alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atanarak 'bölge savcısı' oldu.

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan görevden alma olayıyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Kulis bilgisi doğru çıktı. Sinan Ateş cinayetinin üzerine gittiği için görevden alınan Başsavcı Vekili Durdu Özer, şimdi de Ankara Adliyesi'nden uzaklaştırıldı."

SİNAN ATEŞ DOSYASINDAN ALINAN SAVCI DURMUŞ ALİ KAYA DİYARBAKIR'A ATANDI

Alican Uludağ yaptığı bir diğer paylaşımda, Sinan Ateş cinayetinin üzerine gittiği için görevden alınan Başsavcı Vekili Durdu Özer ile birlikte dosyadan alınan bir diğer savcı olan Durmuş Ali Kaya'nın ise Ankara'dan Diyarbakır Çınar Savcılığı'na atandığı bilgisini verdi.

CEPHANELİĞİNİ SERGİLEYEN TABUR'A DA TENZİLİ RÜTBE

Cephanelik sergileyen Oktay Tabur tenzili rütbe ile Karşıyaka Hakimliği'ne atandı.

İzmir Adliyesi’nde bulunan ‘dinlenme odası’nda cephaneliğini sergilediği fotoğraflarla gündem olan Oktay Tabur, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı tenzili rütbe ile Karşıyaka Hakimliği'ne atandı.

HSK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI, SİLİFKE CUMHURİYET BAŞSAVCI ESKİLER AKSARAY'A ATANDI

Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş'le fotoğrafları gündem olan Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Aksaray Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Eskiler'in fotoğrafı sosyal medyada gündem olmuş, bunun üzerine HSK soruşturma başlatmıştı.

ÇORLU DAVASINDA GEREKÇELİ KARARA İMZA ATAN HEYETİN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİ

Çorlu tren kazası davasında gerekçeli karara imza atan mahkeme üyelerinin de görev yeri değiştirildi. Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden savcı Bahtiyar Gövce, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Hakim Halil Özbilen ile Ülkü Özbilen de Edirne Uzunköprü hakimliğine atandı.

AVUKATI TUVALETTEN ZORLA ÇIKARTAN BAŞSAVCIYA TENZİLİ RÜTBE

Antalya'nın Kaş Adliyesi'nde avukat Hakan Tüzen'in, koruma polisi zoruyla tuvaletten çıkarmasıyla gündeme gelen Kaş Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, tenzili rütbe ile Afyonkarahisar’a gönderildi. Antalya Barosu avukatlarından Polat Balkan, olay tutanağını paylaşarak "Adalet Bakanına açık çağrımdır: Bu tutanağı okuyunuz ve Antalya Kaş Cumhuriyet Başsavcısına altın klozetli bir tuvalet tahsis ediniz!" demişti.

Karabük'te Filyos Çayı'nda ölü bulunan Gabonlu Dina'nın davasına bakan Karabük Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Duran, Düzce Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.

KOBANİ, ABDULLAH ZEYDAN VE HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI DAVALARINDAN DİKKAT ÇEKEN ATAMALAR

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da 42 yıl hapis cezası aldığı Kobani davasına bakan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinden Barış Karakurt, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın mazbatasının verilmemesine neden olan; kesinleşmiş memnu hak kararının geri alınmasına imza atan mahkeme üyesi Erhan Çavuşoğlu, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atandı. HSK, Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararını veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlatmıştı.

Yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Birtan Şeker de Zonguldak'a atandı. 

7 KENTİN BAŞSAVCISINA TENZİLİ RÜTBE

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Kırıkkale Başsavcısı İbrahim Keskin, Uşak Başsavcısı Serdar Durmuş, Kırşehir Başsavcısı Soner Aygün, Karabük Başsavcısı Koray Kesgin, Kırklareli Başsavcısı Hazım Aslancı ve Bolu Başsavcısı Ali Keleş, tenzil-i rütbe ile Yargıtay Savcılığı'na atandı.

MHP’Lİ VEKİLİN KÜFÜR ETTİĞİ HAKİMİN DE GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un 31 Mart seçimlerinde küfür ettiği Pınarbaşı Hakimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya’nın da görev yeri değiştirildi.

Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi’ne göre, Ramazan Kaya Bozüyük hakimi yapıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde, Alparslan Türkeş’in memleketi olan Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'nin adayı Deniz Yağan 33,30 oy oranıyla seçimi kazanmıştı. Yüzde 31,18’de kalan MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu ise sonuca itiraz etmişti. Ardından seçimlerin yenilenmesine karar verildi. 

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, sosyal medya hesabından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un görüntülerini paylaşmıştı.

Gönderisine “Sansürsüz paylaşıyorum” yazan Salıcı’nın paylaştığı görüntülerde seçim gecesi MHP’li Milletvekili Ersoy’un hakime “Ben milletvekiliyim” dedikten sonra sinkaflı küfür ettiği anlar büyük tepki çekmişti.

HSK'DEN AÇIKLAMA

HSK'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 13 Haziran 2024 tarihi itibarıyla tamamlanarak karara bağlanmıştır.

Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 24 Haziran 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Hâkim Savcı Atanma Talep Formu” başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın ayrıca fiziki dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. (Görev mahallinde bulunmayanların bulundukları yerlerdeki adliyeler aracılığıyla mutlaka UYAP üzerinden göndermeleri gerekmektedir.)

Meslektaşlarımızın yeniden inceleme talepleri Kararname Bürosuna ulaştıktan sonra, atanma talep formlarının ulaştığına ilişkin bilgi, ilgililere 24 saat içinde (hafta sonu ve resmi tatil gününe denk gelmesi halinde takip eden ilk mesai günü) formda bildirdikleri telefon numaralarına mesaj yoluyla bildirilecektir.

Kararname ile ataması yapılmayan meslektaşlarımızın, yeniden inceleme hakları bulunmamaktadır.

Meslektaşlarımızın müstemir yetki taleplerinin alınmasına ilişkin ilan, kararnamenin yeniden inceleme talepleri sonuçlandıktan sonra ayrıca yapılacaktır.

Meslektaşlarımızın atama tebligatlarının 01 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren gönderilmesi planlanmaktadır.

 

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımıza, ailelerine, yargı teşkilatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

BAKAN TUNÇ DUYURDU

Adelet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladık.Kararname, HSK internet sitemizde (http://hsk.gov.tr) birazdan yayımlanacak.

Yeni görev yerlerine atanan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

adliye Başkan görevden alma gündem hakim mahkeme Sinan Ateş soruşturma