SON DAKİKA... 'Falaaddin' ve 'Binnaz' uygulamalarına soruşturma!
“Falaaddin” ve “Binnaz” uygulamalarının kurucusu Sertaç Taşdelen hakkında suç gelirlerini yurt dışına aktardığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Taşdelen’in banka hesapları, araçları, elektronik para varlıkları ve şirket hisselerine el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada fal ve astroloji hizmeti veren mobil uygulamalarla ilgili soruşturma başlattı. “Falaaddin” ve “Binnaz” adlı uygulamaların ve bu uygulamalara ait web sitelerinin kurucusu olan Sertaç Taşdelen hakkında suç gelirleri elde ettiği ve bu gelirleri yurt dışına aktardığı iddiasıyla adli işlem başlatıldı.
UZMAN RAPORU SONRASI HAREKETE GEÇİLDİ
Soruşturma dosyası kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu ve alanında uzman bilirkişilerin hazırladığı raporlar incelendi. Raporlarda, Taşdelen’in fal bakmak, astroloji, medyumluk ve benzeri hizmetlerle suç geliri elde ettiği ve bu gelirleri yurt dışına çıkardığı bilgisine yer verildi.
16 TEMMUZ'DA ADLİ İŞLEM UYGULANDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2025/43514 sayılı soruşturma dosyası kapsamında 16 Temmuz 2025 tarihinde Taşdelen hakkında adli işlem başlatıldı. Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“‘Faladdin’ ve ‘Binnaz’ isimli mobil uygulamalar ile www.faladdin.com ve www.binnazabla.com isimli web siteleri üzerinden ödeme gerçekleştirilmek suretiyle fal, astroloji, spiritüalizm, medyumluk ve yıldız haritası gibi birçok alanda hizmet veren şüphelinin yakalanmasına yönelik adli işlem yapılmıştır.”
MAL VARLIKLARINA EL KONULDU
Soruşturma çerçevesinde, Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Sertaç Taşdelen’e ait tüm banka hesaplarına, elektronik para kuruluşlarındaki varlıklarına, kara ve deniz taşıtlarına ve sahibi olduğu Arteria Yazılım A.Ş. adlı şirketteki ortaklık paylarına el konuldu.
İNTERNET ÜZERİNDEN “FAL” SİSTEMİ KURDU
Yetkililer, Taşdelen’in organize şekilde internet üzerinden fal ve spiritüalizm odaklı hizmet vererek yasa dışı gelir elde ettiğini, bu sistemin bilişim altyapısıyla geniş çapta yürütüldüğünü, elde edilen paraların yurt dışına çıkarılmasının ise suç gelirlerinin aklanması kapsamında değerlendirildiğini belirtti.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

İmamoğlu ile savcı arasında gerginlik yaşandı!

Eski polis Cemil Koç’un adı bir kadın ölümünde daha geçti

'Osmanlı Eyaletler Sistemi' gibi bir şey mi?!

Yunus Emre Enstitüsü'nde yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme

Son 9 ayın anketi: İmamoğlu ve Erdoğan arasında kaç puan fark var?

Ayşe Tokyaz cinayetinde kan donduran yeni görüntüler!

Avukatı 8 bin yıl hapis cezası alan Oktar'ın son halini paylaştı

Simge Sağın'dan bikini itirafı: Çocuk bikinisi

Atatürk döneminde nasıl dış ticaret fazlası verdik

Cumhuriyetin sihirli değneği: Eğitimde fırsat eşitliği
