Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Son Dakika: Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından DEM Parti'den ilk açıklama!

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından açıklama yapan DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Şu anda uygulanan OHAL hukukudur; bu mudur normalleşme? Bu mu demokratik anayasa için attığınız ilk adım?” ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından DEM Parti'den ilk açıklama!

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi’ne düzenlenen operasyonla belediye başkanı Mehmet Sıddık Akış Van'da gözaltına alındı.

Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklama ile Hakkari Belediyesi'ne Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik'in atandığını duyurdu. Yaşanan gelişmelerin ardından Hakkari Valiliği il genelinde yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi gibi her türlü protestoları 10 gün süreyle yasakladı.

İçişleri Bakanlığı, görevden almaya ilişkin Akış hakkında "terör örgütü üyeliği" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılmış bir davayı ve sürmekte olan bir soruşturmayı gerekçe gösterdi.

DEM PARTİ MYK KARARLARINI AÇIKLADI

Konuyla ilgili DEM Parti’den ilk açıklama geldi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, partisinin MYK kararlarını açıkladı.

“Şu anda uygulanan OHAL hukukudur; bu mudur normalleşme? Bu mu demokratik anayasa için attığınız ilk adım?” diyen Koçyiğit, kayyum kararının protesto edileceğini duyurdu.

Koçyiğit, saat 18.00’de Tülay Hatimoğulları’nın Şişhane’de basın açıklaması yapacağını bildirdi.

Koçyiğit'in açıklamaları şöyle;

Şu anda uygulanan OHAL hukukudur; bu mudur normalleşme? Bu mu demokratik anayasa için attığınız ilk adım? Belediyenin toplam borcu 348 milyon. Buna rağmen geldikleri günden beri halka hizmet etmeye çalışıyorlar. Yerel yönetimler demokrasinin kılcal damarlarıdır. Halkın iradesi seçimle tecelli etmiştir. Siyasi rekabeti sandıkta kaybetmiş olanların antidemokratik uygulamaları bu gerçeği asla değiştirmeyecektir. Tüm demokratik kamuoyunu tepkisini en yüksek şekilde göstermeye davet ediyoruz. Siyasilerden sivil topluma aydın ve sanatçılardan yüreği demokrasiden yana atan herkes bu kayyım hukuksuzluğuna karşı ses çıkarmalıdır. Bu karar Türkiye demokrasisine ve muhalefete kurulmuş büyük bir kumpastır. Aslında muhalefeti bölmeye demokrasini mücadelesini bölmeye çalışan büyük bir tuzaktır. 

Hakkari'de demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız ve halkımıza ait olan belediyemizi sonuna kadar savunacağız. Nöbet eylemlerine başlayacağız

Bugün saat 18.00'de İstanbul Şişhane'de bir basın açıklaması gerçekleşecek. Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları da orada olacak. 

MEHMET SIDDIK AKIŞ KİMDİR

Mehmet Sıddık Akış, 1970'te Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini kent merkezinde tamamlayan Akış, 1992'den bu yana partisinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2008-2012'de il başkanlığı görevini yürüten Akış, 1999'da İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildi. Akış, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Hakkari Hakkari Belediyesi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Tülay Hatimoğulları