Son Dakika: TÜSİAD yöneticilerine çifte dava!
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras’a ‘yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ ve ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ten dava açıldı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında yürütülen soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı.
Savcılık, iki isim için "Basın yayın yoluyla yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası talebinde bulundu.
Savcılık, iki isim hakkında "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla yürütülen soruşturmayı ise ana davadan ayırdı.
SÜREÇ NASIL BAŞLADI?
TÜSİAD'ın 13 Şubat'ta gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında konuşan Orhan Turan ve Ömer Aras, Türkiye'deki sosyal, ekonomik ve siyasi duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.
Turan, konuşmasında "Disiplinsizlik suçuyla teğmenler hakkında ihraç kararı alınıyor fakat deprem, yangın, taciz, kadın cinayeti, iş kazası gibi kamuoyunda infial yaratan nice olayda ya suçlular bulunmuyor ya da kısa sürede serbest kalıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.
Ömer Aras ise son dönemdeki kayyum atamaları, gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekerek, medyaya yönelik baskıları eleştirmişti.
Yandaş medya ise Turan ve Aras'ı hedef gösterdi.
Açıklamaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Turan ve Aras 19 Şubat'ta emniyete götürülerek ifadeleri alındı.
İki isim, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

AKP kulislerinde itiraf gibi değerlendirme

Fenerbahçe'den ezeli rakibine transfer çalımı!

Teröristbaşı Öcalan'dan aylar sonra ilk görüntü

Cumhuriyete düşmanlık millete ihanettir

Nihat Genç’in ardından

Şimdi de Cumhuriyet'i 'Alevi katliamı' ile suçladı

Sapık

Atatürk döneminde nasıl tarım ülkesi olduk

Boğaz’da kaçak alarmı: 6 yapı için yıkım kararı çıktı!

Sistematik eğilimler hukuki delil sayılmalıdır
