Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Son mesajlarında mesleki sorunlarını anlattı: İzmir'de bir polis intihar etti

İzmir'de görevli polis memuru Murat Baş, yaşadığı haksızlıklar yüzünden yaşamına son verdi. İntihar etmeden önce Whatsapp üzerinden gönderdiği mesajlak neden bu kararı aldığını anlatan Baş, yaşadığı mesleki sorunlara dikkat çekti.

Son mesajlarında mesleki sorunlarını anlattı: İzmir'de bir polis intihar etti

İzmir'de görev yapan polis memuru Murat Baş intihar etti. Baş, intihar etmeden önce, meslekte yaşadığı sorunları Whatsapp üzerinden gönderdiği bir mesajla anlattı. İzmir'in Konak ilçesinde görevli polis memuru Murat Baş, intiharından önce yaşadığı sorunları Whatsapp uygulaması üzerinden gönderdiği bir mesajda anlattı. Baş, ikinci kez şark görevine zorlandığını ve hak ettiği emekliliğinin durdurulduğunu belirtti.

Baş'ın son mesajını paylaşan CHP Milletvekili Murat Bakan, 'Polis intiharlarını bu mesleğin olağan sonucu olarak gören bir bakanlık var ama polislerin sorunlarını konuşmak da çözmek de istemiyorlar' dedi.

Baş, son mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Ben hep kurallara uydum ama devleti yönetenler uymadı. Aylardır belki genelge çıkar emekli olurum, şu lanet şarktan kurtulurum diyerekten bekledim son ana kadar. Başımızda hep memurlarına hiçbir zaman faydası olmamış İçişleri Bakanları tarafından yönetildik. Çalışma şartlarının düzensizliğinden, sürekli keyfi ek görevler, çıkışı olmayan mesailer...'

Baş'ın intihar mesajını sosyal medya hesabından paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan da polis intiharlarını defalarca Meclis gündeme getirdiğini, araştırma önergesi verdiğini ancak önergelerinin her defasında iktidar tarafından reddedildiğini dile getirdi.

MURAT BAKAN BAKANLIĞIN TAVRINA DİKKAT ÇEKTİ

Bakan, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

'Bir polis memuru kardeşimiz daha yaşamına son verdi. Hayatına son veren M. B. İçişleri Bakanlığı için sadece bir sayı, bir istatistik onun anası, babası, eşi, evlatları var mı, ne hissediyorlar umurlarında değil. TBMM’de 9 yıldır polis intiharlarını defalarca gündeme getirmiş meclis araştırma önergesi vermiş bir milletvekiliyim. Önergelerim her defasında iktidar oylarıyla reddedildi. Polis onlar için şehit olduğunda kıymetli yaşarken hiç bir değeri yok. Son önergemin utanmadan reddedilmesini isteyen ise eski bir polis müdürüydü. Polis intiharlarını bu mesleğin olağan sonucu olarak gören bir bakanlık var ama polislerin sorunlarını konuşmak da çözmek de istemiyorlar. Hiçbir polisin yaşamına son vermediği, insanca yaşadığı, kendisini değerli hissettiği, emekli olup çocuklarının mürvetini gördüğü bir sistem kurulabilir, kuracağız.'


Haber Kaynağı : 12punto

İzmir konak Polis intihar murat baş Murat Bakan