Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Sosyalist öğrenci üniversite içerisinde saldırıya uğradı: 'Suç makineleri Üniversitelere girdi'

Gazi Üniversitesi öğrencisi bir kişinin, Türkiye Komünist Hareketi(TKH) üyesi olduğu gerekçesiyle, Ülkü Ocakları'na üye kişiler tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

Sosyalist öğrenci üniversite içerisinde saldırıya uğradı: 'Suç makineleri Üniversitelere girdi'

TKH'nin yayınladığı bildiride, 23 Eylül günü Ankara'da bulunan Gazi Üniversitesi'nde okuyan TKH üyesi bir öğrenci, Ülkü Ocakları'na mensup kişilerin saldırısına uğradı.

Aktarılanlara göre TKH'li öğrenci, okulda 'kalabalık bir grup tarafından' yolu kesilerek alıkonuldu. Ülkü Ocakları üyeleri, öğrenciyi okulun tuvaletine götürerek yarım saat boyunca 'ağır işkence' yaptı.

TKH, üyelerinin 'fiziksel ve psikolojik şiddete' maruz kaldığını savundu.

Öğrenci, kimliği belirlenen 2 ve belirlenemeyen 4 saldırgan hakkında bugün (27 Eylül) suç duyurusunda bulundu.

Şikayete konu olan suçlar şu şekilde sıralandı: Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, iştirak halinde kasten yaralama, eziyet, işkence, tehdit, cebir ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma; siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, inanç, düşünce ve kanaat; hürriyetinin kullanılmasını engelleme, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, hakaret; haberleşme gizliliğini ihlal, mala zarar verme ve tespit edilecek diğer suçlar. 

TKH'DEN AYDINLARA 'TEPKİ VERİN' ÇAĞRISI

Demokrasiyi savunan aydınların ve ilerici kurumların saldırıya uğrayan öğrenci için tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan TKH, basın bildirisinde mücadele mesajı verdi.

TKH'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

'Akademik bir eğitim kurumu olması gereken üniversite içerisinde bir öğrenciniz psikolojik ve fiziksel saldırı biçimde gerçekleşen işkenceye maruz kalmıştır. Gazi Üniversitesi’nde yaşanan bu olayın ilk olmadığı da bilinmektedir.'

Ayrıca basın açıklamasında 'mafya, çete ve suç makinelerinin üniversitelere kadar girdiği' belirtilerek, şu sözlere yer verildi:

'Beşevler kampüsünde yaşanan işkence olayının üzeri kapatılamaz...Bütün ilerici kurumları ve ülkenin aydınlarını üniversitedeki işkenceye karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz! Üniversitelerde mafyatik yöntemlere özenen bu tür suç çetelerine boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Üniversitelerde ve ülkemizin dört bir yanında eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinden bir adım geri adım atmayacağız!'

Saldırıya uğradığı iddia edilen öğrencinin darp fotoğrafları da TKH tarafından basınla paylaşıldı. Fotoğraflarda, öğrencinin vücudunda çeşitli darp izleri bulunduğu görülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Ülkü Ocakları TKH Üniversite öğrencisi Gazi Üniversitesi