Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir

Numan Kurtulmuş, X sosyal medya platformunda İsrail - Filistin çatışmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir

İsrail ve Filistinli gruplar arasında dün sabah saatlerinde başlayan çatışmalar, tüm odağı bölgeye kaydırdı. Ülke başkanları ve siyasetçiler, barış mesajları vererek, taraflarını belli etti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyona ilişkin "Türkiye olarak bu sabah İsrail'deki hadiseler ışığında tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz" açıklamasında bulunarak, orta yolcu bir politika izlemişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, ise bugün İsrail'de süren çatışmaya yönelik X (eski Twitter) sosyal medya platformunda yeni bir tweet paylaştı. Kurtulmuş, şunları söyledi:

''TÜRKİYE'NİN TAVRI AÇIKTIR''

''Mescid-i Aksa'nın işgal ve saldırılar altında olmasını üzüntü ve kederle izliyoruz. Maalesef, Ortadoğu'da, Filistin topraklarında yapılan zulümler had safhaya ulaşmıştır. İki gündür yaşanan gerilimi kaygıyla izliyoruz. Her iki tarafa da bu meselenin çözülmesi için sükûneti ve itidali tavsiye ediyoruz. Ancak tüm dünyaya şu soruyu sormak hakkımızdır. Ne oldu da ecdadımızın dört asır sulhu, selameti getirdiği Filistin toprakları bugün kan denizine döndü? Türkiye'nin tavrı açıktır. Mescid-i Aksa'nın mukaddesiyeti her şeyin üzerindedir. Mescid-i Aksa müslümanların kırmızı çizgisidir.''


Haber Kaynağı : 12punto

Filistin AKP Numan kurtulmuş Türkiye İsrail

İlgili Haberler