Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Terim Fonu'na bir isim daha karıştı: Dikkat çeken Ünal Aysal detayı

Kamuoyunda "Fatih Terim Fonu" olarak geçen yüksek faizli döviz bazlı fon olayında Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal'ın şirketinin ismi de karıştı.

Terim Fonu'na bir isim daha karıştı: Dikkat çeken Ünal Aysal detayı

Kamuoyunda "Fatih Terim Fonu" olarak geçen yüksek faizli döviz bazlı fon olayında Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın ürettiği ileri sürülen belgelere Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal'ın şirketinin ismi de karıştı.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, Bahçekapılı'nın bankaya sunduğu belgelerden biri de, Erzan tarafından kendisine gönderilen bir e-postanın ekran görüntüsüydü. Bu e-postada Erzan'ın imzaladığı Denizbank'ın kaşesini kullandığı ve 1 milyon 400 bin dolar ödeme yapıldığı görülüyor.

E-postanın gönderen hanesinde Denizbank uzantılı bir kullanıcı adı, alıcı hanesinde ise UNIT uzantılı bir kullanıcı adı yer alıyor. E-postanın konu kısmında 'Toplu Ödeme Akıbet Bilgisi' notu yer alıyor.

Gönderen ve alıcı kısımlarında ismi yer almayan Volkan Bahçekapılı'nın ismi ise e-postada şu şekilde geçiyor:

"Sayın yetkili, 17.03.2023 efyt sonuçlanmıştır. Ödeme detayları listelenmiştir."

"ERZAN TAHRİFAT YAPMIŞ"

Bankanın teftiş kurulu raporunda, Bahçekapılı'nın kolaylıkla fark edilebilen aykırılıkları görmediğine vurgu yapılıyor. Raporda ayrıca, Erzan’ın gerçek bir mail görüntüsü üzerinde tahrifat yaparak sahte bir belge düzenlediği, belge üzerindeki imzaları da kendisinin attığı belirtiliyor.

E-postanın gönderildiği UNIT Grup, eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a ait. Aysal, UNIT Grup'taki uluslararası ortaklarıyla birlikte, İran'da enerji yatırımları yapıyor.

"FON DEĞİL DOLANDIRICILIK"

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise konuya ilişkin değerlendirmelerinde, "yüksek kârlı gizli fon" olarak bilinen davaya ilişkin olarak, "Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık." ifadelerini kullanmıştı.

UNIT GRUPTAN İDDİALARA İLİŞKİN ŞU AÇIKLAMA YAPILDI

Değerli Basın Mensubu

Çok sayıda futbolcu ve iş insanını dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Denizbank Levent Şubesi eski Müdürü Seçil Erzan'ın kurbanlarını ikna etmek için ürettiği ileri sürülen belgelere sosyal medya vasıtası ile şirketimizin de isminin karışması dolayısıyla açıklama yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur.

Türkiye’deki finansal faaliyetlerimizde Denizbank da Unit Group’un çalıştığı bankalar arasında yer almaktadır. Ancak bu sergilenen bilgi ve belge tamamen gerçek dışıdır.

Şirketimiz ve yöneticilerimizin sanık kişiler ile hiçbir tanışıklığı olmadığı gibi, sergilenen sahte evrak ve işlem ile de hiçbir ilgisi yoktur. Şirketlerimizin böyle bir dolandırıcılık olayında isminin kullanılmasından duyduğumuz esef ve üzüntüyü kamuoyu ile paylaşmayı görev addediyoruz. 

Saygılarımızla

 


Haber Kaynağı : 12punto

Denizbank Dolandırıcılık Fatih Terim Fatih Terim Fonu Galatasaray Sermaye Piyasası Kurulu Seçil Erzan Ünal Aysal