Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tolga Şardan'ın bilgisayar ve telefonuna el konuldu

Tolga Şardan’ın evinde yapılan arama sırasında, CMK'ye göre zorunlu olmasına rağmen bilgisayar ve cep telefonuna yedekleme yapılmadan el konulduğu anlaşıldı.

Tolga Şardan'ın bilgisayar ve telefonuna el konuldu

"Cumhurbaşkanlığı’nın yargıyla ilgili ortaya atılan iddiaların araştırılması talimatı verdiğine" yönelik köşe yazısı gerekçe gösterilerek tutuklanan T24 yazarı gazeteci Tolga Şardan’ın evinde de arama yapılmıştı. Arama sonrasında Şardan’ın cep telefonu ve bilgisayarına da inceleneceği belirtilerek el konuldu.

YEDEKLEME YAPILMADAN EL KOYULDU

CMK’ya göre, el koyma işlemi yapılmadan önce bilgisayar ve cep telefonunun yedeklenmesi, yedekten bir kopya çıkartılarak şüpheliye ya da avukatına verilmesi gerekiyor.

Ancak Şardan’ın evindeki arama sırasında bilgisayar ve cep telefonunun yedeklenmediği, yedekleme yapılmadan el koyma işleminin gerçekleştirildiği anlaşıldı.

CMK’daki bu düzenleme, el konulan bilgisayar, telefon gibi dijital malzemelere sonradan ekleme yapılmasının önlenmesi amacını taşıyor. Daha önce de birçok soruşturmada polisin bu işlemi yapmadan dijital materyallere el koyması eleştirilmişti.

Çok sayıda davada, dijital verilerle oynandığı iddiaları ortaya atılmıştı.



Haber Kaynağı : 12punto

Tolga Şardan arama Polis