Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TRT’den İmamoğlu, Yavaş ve Tugay’a sansür! 1 dakika bile yer verilmedi…

Yurttaşların vergileriyle yayın yapan devletin kanalı TRT, yerel seçim sürecinde CHP’li adaylar Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Cemil Tugay’a 1 dakika bile yer vermedi. TRT Haber’in 24 saatlik yayınları incelendiğinde Murat Kurum’a 12 haber, Turgut Altınok ve Hamza Dağ için ise 8'er haber yapıldığı görüldü.

TRT’den İmamoğlu, Yavaş ve Tugay’a sansür! 1 dakika bile yer verilmedi…

Tarafsızlığını yitiren TRT, yerel seçim sürecinde muhalefet partilerinin adaylarına sansür uygulamaya devam ediyor.

CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyesi Tuncay Keser, TRT Haber’in üç büyükşehirde belediye başkanı adaylarına verdiği süreleri inceledi. Keser, tarafsız olması beklenen TRT Haber’in yayınlarında Cumhur İttifakı’nın İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarına daha fazla yer vermesini eleştirdi.

Cumhuriyet’in haberine göre; kanalın 12-13 Şubat’taki yayınlarından örnek veren Keser, “24 saatlik yayın incelemesinde CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve İzmir adayı Cemil Tugay’la ilgili hiçbir haber yayımlanmadı. Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum 12 haberle, Ankara adayı Turgut Altınok ve İzmir adayı Hamza Dağ 8’er haberle TRT Haber’de yer buldu. AKP adaylarına iki günde toplam 73 dakika yer verilirken CHP’nin adayları bir dakika bile verilmedi” dedi.



Haber Kaynağı : 12punto

TRT TRT Haber Ekrem İmamoğlu Cemil Tugay Mansur Yavaş Murat Kurum Turgut Altınok Hamza Dağ Tuncay Keser