Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

TSK Personel Kanunu TBMM'den geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TSK Personel Kanunu TBMM'den geçti

TSK personel kanunu değişikliğini de içerek kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen maddelere göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerince talep edilen mal ve hizmet sunum bedelleri, Harita Genel Müdürlüğünce kullanılmak üzere, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin ilgili tertiplerine aktarılacak. Özel bütçeli idareler ile diğer kamu idarelerince talep edilen mal ve hizmet sunum bedelleri, Harita Genel Müdürlüğünün muhasebe hizmetlerini yürüten muhasebe biriminin tahsilat hesabına yatırılacak.

Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile general ve amiraller hakkında ilgili hükümler kapsamında yürütülen işlemlerde soruşturma izni vermeye, soruşturma ve kovuşturma yapmaya yetkili mercilerin belirlenmesinde, ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınacak. 

O MADDE TEKLİFTEN ÇIKARILMIŞTI

Teklifte yer alan düzenlemede emekli askerlerin TV’ye çıkmadan önce Milli Savunma Bakanlığı’ndan izin almaları, kendi dönemlerine ilişkin bilgi, belge paylaşmalarına ceza öngörüyordu.

Bilgi, belge paylaşmaları durumunda ise emekli askerlere, 6 aydan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle yargı yolunu da açan düzenlemede, emekli askerlerin ayrıca resim, yazı, fotoğraf, ses kaydı, video gibi görsel ve eşitsel meteryalleri paylaşmasına yasak öngörülüyordu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda tartışmalara neden olan ilgili 2. madde yasa teklifinden oybirliği ile çıkarıldı.

 

Haber Kaynağı : 12punto