Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türk astronotu Alper Gezeravcı, uzayda İran kökenli astronotla buluşuyor

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay yolculuğunun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) İran kökenli astronot Yasmin Moghbeli liderliğindeki ekip tarafından karşılanacak.

Türk astronotu Alper Gezeravcı, uzayda İran kökenli astronotla buluşuyor

Uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, bugün Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) varacak. Gezeravcı'nın karşılamasını, NASA'nın İran kökenli astronotu Yasmin Moghbeli liderliğindeki ekip yapacak.

Uzay yolculuğuna 19 Ocak Cuma günü Amerikan SpaceX şirketinin Dragon aracıyla başlayan Alper Gezeravcı, bu sabah ISS'e kenetlenmeyi planlıyor. Daha önce TSİ 13:15 olarak belirtilen kenetlenme saati, kapsülün daha erken hedefe ulaşacağı açıklamasıyla güncellendi ve TSİ 12:19 olarak tahmin ediliyor.

ISS'de Alper Gezeravcı'yı karşılayacak ekip, NASA'nın liderliğinde ve Yasmin Moghbeli'nin komutasında bulunuyor. Jasmin Moghbeli, aslen İranlı olup ailesiyle birlikte göç ettiği Amerika'da doğmuş ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde bilgi teknolojisi ile havacılık ve uzay mühendisliği eğitimi aldı. Moghbeli, NASA-SpaceX ortak uzay uçuşuna komuta ediyor ve Farsça, İngilizce ve Rusça dillerine oldukça hakim olmasıyla dikkat çekiyor.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Alper Gezeravcı NASA SpaceX uzay