Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türk vatandaşlığını 'uygun' fiyata satan şebeke çökertildi: 'Devletin itibari düşürüldü'

400 bin dolar olan gayrimenkul alım şartıyla verilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını, "çok daha uygun" fiyatlara satan suç şebekesi çökertildi. Şebekenin, 800'den fazla kişiyi Türk vatandaşı yaptığı belirtildi.

Türk vatandaşlığını 'uygun' fiyata satan şebeke çökertildi: 'Devletin itibari düşürüldü'

Alt limiti 400 bin dolar olan gayrimenkul yatırım şartıyla verilen Türk vatandaşlığını "çok daha uygun" fiyatlara satan suç şebekesine operasyon düzenlendi.

Operasyonda 60 kişi gözaltına alınırken, devletin milyarlarca liralık zarara uğratıldığı anlaşıldı.

Sözcü'den Can Bursalı'nın haberine göre; konut karşılığında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı hakkı kazanan yabancı uyruklu kişilerin işlemleri için aracılık yapan 60 kişi, İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alındı. Devletin milyarlarca TL'lik zarara uğratıldığı ortaya çıktı. 

800'ÜN ÜZERİNDE YABANCI

Şüphelilerin kurduğu ağ ile, 800'ün üzerinde yabancı gayrimenkul yatırım şartını yerine getirmiş gibi gösterilerek vatandaşlık hakkını kazandı.

Operasyonda gözaltına alınan 60 şüphelinin, lüks araçlarına, konutlarına ve banka hesaplarına el konuldu. Operasyonla ilgili fezlekede, gayrimenkullerin fiyatının yasal sınırın altında olmasına rağmen, emlakçılar ve değerleme şirketleri üzerinden yüksek gösterilerek evrakta sahtecilik suçunun işlendiği aktarıldı.

DEVLETİN İTİBARI DÜŞÜRÜLDÜ

Şüphelilere yöneltilen göçmen kaçakçılığı suçlamasının sebebi ise, Türkiye'de yasal kalış hakkı dahi bulunmayan bir yabancının ve ailesinin Türk pasaportu almasını sağlamaları oldu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına hak kazanmayı sağlayan gayrimenkul yatırımının göstermelik olarak yapılması nedeniyle de, şüphelilere nitelikli dolandırıcılık suçlaması yöneltiliyor. Fezleke, devletin itibarının ve Türk pasaportunun saygınlığının uluslararası düzeyde düşürüldüğü tespiti de yer aldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Dolandırıcılık gözaltı Kaçak nitelikli dolandırıcılık Operasyon pasaport Türk vatandaşlığı Türkiye Cumhuriyeti yabancı yatırım