Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye Kart'ın ne zaman tüm ülkede kullanılabileceği açıklandı! Yıl sonuna kadar Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasında kullanılabilecek

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye Kart uygulamasının 2024 sonuna kadar Türkiye'nin %50'sinden fazlasını kapsayacağını açıkladı. Gülten, uygulamanın sonraki yıl, yani 2025'te ise tüm ülkede yaygınlaşacağını ifade etti.

Türkiye Kart'ın ne zaman tüm ülkede kullanılabileceği açıklandı! Yıl sonuna kadar Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasında kullanılabilecek

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye Kart'ın tüm ülkede kullanılabilir hale gelme planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından duyurulan Türkiye Kart'ın, toplu ulaşım başta olmak üzere birçok hizmet için kullanılması bekleniyordu.

Gülten'in yaptığı açıklamaya göre, PTT, çoğu belediye ile görüşmelere başlamış durumda. Bu yılın sonunda uygulamanın Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını kapsaması hedeflenirken, 2025 yılında ise Türkiye genelinde tam anlamıyla yaygınlaşması planlanıyor.

PTT Genel Müdürü, mevcut durumda şehirler arasındaki toplu taşıma kartlarının entegre olmadığına dikkat çekerken, Türkiye Kart'ın bu sorunu çözeceğini belirtti. Gülten, Türkiye Kart'ın sadece toplu taşıma kartı olmayacağını ifade ederek, belediyelerin kendi kartlarını çıkarmaya devam edeceğini ve Türkiye Kart logosu bulunan kartların entegre olan illerde geçerli olacağını vurguladı.

Gülten'in açıklamalarına göre, şehirler arasında entegrasyon süreci başlamış durumda. Konya'da Türkiye Kart'ın kullanılmaya başlandığı ve yakın zamanda Rize ile anlaşma yapıldığı belirtilirken, ilerleyen dönemlerde Kayseri'de de Türkiye Kart'ın kullanılacağı ifade edildi.

Gülten'in açıklamaları şu şekilde:

“Bu, tek başına bir toplu ulaşım kartı değil. Toplu ulaşım kartı çıkaran belediyelerimiz ve idarelerimiz, kendi kartlarını çıkartmaya devam edecekler. Üzerinde Troy gibi bir Türkiye Kart logosu bulunanlar, entegre olan illerimizde de geçerli olacak.”


Haber Kaynağı : 12punto

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı toplu taşıma Türkiye Kart Hakan Gülten