TÜSİAD'dan 'Brüksel ziyaretine savcılıktan izin çıkmadı' haberi sonrası paylaşım: 'Daha müreffeh ve dayanıklı'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 6 yıl sonra yeniden başlayan Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu toplantısına katılacağını duyurmuştu. Bakan Şİmşek'in haklarında yurt dışı yasağı bulunan TÜSİAD Başkanları Orhan Turan ve Ömer Aras'ı da bu toplantıya davetr ettiği ancak savcılığın başvuruyu reddettiği iddia edilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, TÜSİAD Başkanları Orhan Turan ve Ömer Aras'ı Brüksel'deki toplantıya davet ettiği ancak savcılığın başvuruları reddetiği iddiasının ardından TÜSİAD'dan ilk açıklama geldi.
TÜSİAD'dan iddiaların ardından sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TÜSİAD, Türkiye-AB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu’na, TÜSİAD adına TÜSİAD-TİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın'ın katıldığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"TÜSİAD, Brüksel’de yeniden başlatılan Türkiye-AB Üst Düzey Ekonomi Diyaloğu sonrasında düzenlenen Türkiye-AB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu’na katıldı.
Toplantı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomiden Sorumlu AB Komiseri Valdis Dombrovskis ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Marta Kos’un katılımıyla gerçekleşti.
AB Komisyonu evsahipliğinde düzenlenen etkinlikte TÜSİAD, TÜSİAD-TİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın tarafından temsil edildi.
Toplantıda verilen ana mesajlar: Avrupa’nın rekabetçiliği ve direnci için en öncelikli adım yeşil ve dijital politikaları içeren AB-Türkiye Gümrük Birliği güncellemesi sürecinin başlatılmasıdır.
Üyelik perspektifinde Türkiye-AB entegrasyon ortaklığının temellerine dönülmesi gerekiyor. Güvenlik, rekabetçilik veya dayanıklılık dahil her alanda, ortak bir vizyon ve tutarlı bir strateji geliştirilmeli. Süreçlerin net takvimler, ölçülebilir hedefler ve karşılıklı sorumluluk ile yürütülmesi gerekiyor. AB-Türkiye ilişkilerinde güveni inşa edebilmek için, ortak demokratik değerler üzerine kurulu ve daha derin ekonomik entegrasyonla desteklenen, öngörülebilir bir AB–Türkiye ilişkisine ihtiyaç var. AB ve Türkiye ancak birlikte daha güvenli, daha müreffeh ve daha dayanıklı olabilir."
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Erdoğan'ın belediyeleri ele geçirme planı belli oldu: Kimsenin haberi yok!

Süleymancılar cemaatinde 'miras' ve 'cinayet' iddiası !

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hâlâ 'resmen' yaşıyor

Ne Koç, Ne Sabancı... 'Nas Ekonomisi' en çok ona yaradı

İstanbul 19 Mayıs konser ve etkinlik takvimi 2025

İktidarın masasına gelen anketi açıkladılar

Atatürk’ün 1927’deki seri fotoğraf çekimine ait görüntüleri ortaya çıktı

Artık onlara da maaş bağlanacak! Yasal düzenleme yolda

İzzet Ulvi Yönter'in paylaşımları sonrası Türkiye'ye geleceği iddia edilmişti

Galatasaray 5.yıldızı taktı: Okan Buruk yeni hedefi açıkladı
