Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.611

Uyuşturucu çetesi liderini tahliye eden mahkeme heyeti hakkında karar

Hollandalı uyuşturucu baronu Leijdekkers'ın Türkiye ayağını yöneten Abdullah Alp Üstün'ün tahliyesine karar veren hakim açığa alındı.

Uyuşturucu çetesi liderini tahliye eden mahkeme heyeti hakkında karar

15. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Hollandalı uyuşturucu baronu Leijdekkers'ın Türkiye ayağını yöneten Abdullah Alp Üstün'ün tahliyesine karar vermişti.

Skandal kararın ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) harekete geçti. Üstün hakkında tahliye kararı veren 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oktay A. ve mahkeme üyeleri Arzu A. ile Veysi G. açığa alındı.

BAŞSAVCILIK TAHLİYE KARARINA İTİRAZ ETSE DE TÜM SANIKLAR FİRAR ETTİ

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin tahliye kararına itiraz etti. İtirazı kabul eden İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Abdullah Alp Üstün, oğlu Efe Alp Üstün, Aziz Demir, Bahadır Mert Oğur, Eric Schroeder, Selçuk Aydın ve Wilhelmus Adrianus Leijdekkers'ın yeniden tutuklanmasına karar verdi. Ancak tüm sanıkların firar ettiği, yakalanmaları için çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

TAHLİYE İÇİN 720 BİN DOLARA ANLAŞTILAR İDDİASI

Müfettişlerin hazırlayıp HSK 2. Daire'ye gönderdiği raporda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na mail yoluyla gelen bir ihbara yer verildi. İhbarda; Oktay A. ve Abdullah Alp Üstün ve çete üyelerinin tahliye edildikleri duruşmadan bir gün önce mahkeme başkanı ile tahliye kararı için 720 bin dolara anlaştıkları iddia edildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Abdullah Alp Üstün çete hakim HSK Uyuşturucu