Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,7132
Dolar
Arrow
33,9851
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2728,0000
BIST
Arrow
9.771

Uyuşturucu kaçakçısına bilgi sızdırmakla suçlanan polis MOSSAD ajanlığından cezaevindeymiş

Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonla hakkında gözaltı kararı verilen eski polis Ömer Faruk Gezer'in Mart 2024'te yapılan MOSSAD operasyonuyla gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıktı. Gezer uyuşturucu kaçakçılığı dosyasından da 2020-2021 yıllarında Orhan Üngan'a bilgi sızdırmakla da suçlanıyor.

Uyuşturucu kaçakçısına bilgi sızdırmakla suçlanan polis MOSSAD ajanlığından cezaevindeymiş

Ersin Eroğlu/ 12punto ÖZEL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İstanbul merkezli 12 ilde, 4 ayrı suç örgütüne yönelik 'Kuyu-4' operasyonu düzenlendi.

Operasyonlarda örgütlerin elebaşılığını yaptıkları iddia edilen Mert Orhan Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız’ın da aralarında bulunduğu 47 kişi yakalandı.

'Hayalet' lakaplı Orhan Üngan'ın da aralarında bulunduğu 32 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklananlar arasında iki de eski polis bulunuyor.

Hakkında gözaltı kararı verilen polis memurları Görkem Özgel ile Ömer Faruk Gezer kişisel bilgileri 'Hayalet' lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Orhan Üngan'a iletmekle suçlanıyor.

BİLGİ AKTARAN POLİS MOSSAD OPERASYONUYLA TUTUKLANMIŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine incelenen HTS kayıtlarında masabaşı görevde bulunan polis memuru Görkem Özgel kişisel bilgileri elde ederek İMO adlı haberleşme programı üzerinden Ömer Faruk Gezer'e iletmiş. Ömer Faruk Gezer ise SKY- ECC adlı haberleşme programını kullanarak bu bilgileri uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Orhan Üngan'a ulaştırmış. Emniyet'in yaptığı çalışma sonucu ise Orhan Üngan'ın bu bilgiler karşılığında 'tatil parası' adı altında polislere ödemeler yaptığı ortaya çıktı.

Orhan Üngan'a 2020-2021 yıllarından kişisel bilgileri gönderen Ömer Faruk Gezer'in Mart 2024'te yapılan MOSSAD casusluk operasyonuyla tutuklanarak cezaevine gönderildiği ortaya çıktı.

FİLİSTİNLİLERİN BİLGİLERİNİ DE MOSSAD'A SIZDIRMIŞLAR

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Mart 2024'te süzenlenen operasyonla Ömer Faruk Gezeri'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattıkları iddia edilmişti.

Bazı Filistinliler ve bu kişilere ait şirketlerin bilgilerini para karşılığı MOSSAD'a sızdırdığı belirlenen 8 şüphelinin kimlik ve adreslerini tespit eden ekipler, düzenledikleri operasyonda 7 kişiyi gözaltına almıştı yakaladı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan polisler arasında FETÖ'den ihraç olan polis İsmail K'nin evinde yapılan aramada ise 4,5 kilogram kokain ile hassas terazi ele geçirilmişti.

Operasyon kapsamında yakalanan Özkan Ş.'nin polislikten ihraç edildiği, Ömer Faruk Gezer'in kendi isteğiyle istifa ettiği, Ercan K'nin de emekli polis olduğu belirlenmişti.

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

emekli polis Mossad ajanlık orhan üngan