Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Veli-öğretmen görüşmeleri artık dijital! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan veli randevu sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "veli randevu sistemi"ni hayata geçirdi. Veliler, artık e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden öğretmenlerle randevu alabilecek.

Veli-öğretmen görüşmeleri artık dijital! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan veli randevu sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin okul müdürü ve öğretmenlerle dijital ortamda gerçekleştirecekleri görüşmeler için "veli randevu sistemi"ni faaliyete geçirdi.

Veliler, öğretmen görüşmeleri için e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, birçok Batı ülkesinde uygulanan ve okul müdürü ile öğretmen arasında randevu sistemi oluşturulması çağrısının ardından MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, öğretmen-veli görüşmeleri için dijital bir uygulama geliştirdi.

Yazılım uzmanları tarafından geliştirilen ve kullanıma sunulan "veli randevu sistemi" ile veliler, çocuklarının eğitim durumunu görüşmek istedikleri öğretmenlerle görüşme zamanını ayarlayabilecek.

Veli-randevu sistemi, okul yöneticilerinin öncelikle öğretmenlerin uygunluk durumunu belirlemesiyle başlıyor.

Veliler, okulun internet sitesine e-devlet kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak sisteme erişebilecekler. Sistemde, öğretmenlerin müsaitlik tablosundaki boş zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabilecek.

Randevu talepleri, randevu alınacak haftanın öncesindeki cuma günü öğle saatine kadar sistemde kabul edilecek. Aynı günün öğleden sonrasında ise okul yönetimi, öğretmenlere randevu saatlerini iletecek.

Veli, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebileceği gibi mevcut ve geçmiş randevularını da görüntüleyebilecek ve randevu tarihine kadar olan randevularını iptal edebilecek.


Haber Kaynağı : AA

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin