Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-fatih-portakal-turkiyede-risk-altindaki-madenleri-siraladi-lutfen-dikkatli-dinleyin-22064

Fatih Portakal Türkiye’de risk altındaki madenleri sıraladı! 'Lütfen dikkatli dinleyin...'

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen faciada göçük altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ederken, gazeteci Fatih Portakal, Türkiye'deki riskli diğer madenleri sıraladı.

13 Şubat'ta meydana gelen Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin faaliyet gösterdiği maden ocağı sahasındaki toprak kaymasının üzerinden 3 gün geçti. Olay anının görüntüleri facianın büyüklüğünü gözler önüne sererken, göçük altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV'de ana haber bülteninde bölgeye ilişkin dikkat çeken bir çıkış yaptı.

Aynı felaketin bir daha yaşanmamasına vurgu yapan Fatih Portakal Türkiye'deki riskli diğer madenleri mercek altına aldı. 'Burayı lütfen dikkatli dinleyin' diyen Portakal risk altındaki illeri sıraladı.

"BİRÇOK YER RİSKLİ"

Fatih Portakal, "Anagold firması Türkiye'de ikinci büyük İkinci büyük maden alanına sahip. Ekibimizden Fırat Fıstık Türkiye'deki riskli madenleri çıkardı. Lütfen Sözcü TV'nin bu haberini dikkatle dinleyin. Sadece Erzincan İliç'teki Anagold maden sahası değil, birçok yerde riskli madenler var." dedi.

İşte o madenler:

Sivas- Çetinkaya Demir Madeni; İliç'tekine benzer şekilde yığılma toprağa baskı yaptığı için tarlalarda çatlaklar oluştu. Pınargözü köyünden gelen suyun tamamen kesildiği belirtildi. Bölgdeki gürültü, toz, toprak da cabası...

Ordu- Fatsa; Altıntepe Madencilik bölgede siyanürle altın aramayı sürdürüyor. Bakanlık Çed raporunu reddetti. Şu anda Çed'siz ve ruhsatsız çalıştırılıyor.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel konuyla ilgili, "Uluslararası bir laboratuvardan tespit ettirdik. Elekçi ırmağından yüzeyden alınan örneklerde bu ağır metaller 20 kat 100 kat 200 kat fazla çıktı. Daha ne yapalım. Artık burayı neden kapatmıyorsunuz." açıklamasını yaptı.

Kastamonu-Hanönü, Gökırmak Bakır Madeni; Atık barajında kayma olduğu belirtildi. Barajın yaklaşık 2 metre kaydığı belirtildi.

Fatih Portakal, Kazdağları'nın da bu riskli yerlerinden içinde olduğunu ifade etti. Konuşmasına devam eden Portakal, "Buradaki maden ocaklarının da aslında bir denetimden geçmesi gerekiyor. Şu anda faaliyetlerini ruhsatlarını iptal edin demiyorum. Ama en azından faaliyetler tekrar bir gözden geçirilebilir. Bir denetim yapılabilir. Ben burada çıkardığımız altını falan düşünmüyorum. O maden ocaklarında çalışan aileleri düşünüyorum. O insanları düşünüyorum. Onların ailelerini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı : 12punto