Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-hacettepe-ogrencileri-eylem-yapti-artik-yeter-diyoruz-3931

Hacettepe öğrencileri eylem yaptı: 'Artık yeter diyoruz'

Hacettepe öğrencisi İ.Z.K'nın intihar ettiği iddiası üzerine okul arkadaşları yurdun önünde toplanarak basın açıklaması yaptı


Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan bir genç bugün yurt odasında ölü bulunmuş, öğrencinin intihar ettiği iddia edilmişti.

ÖĞRENCİLERDEN EYLEM

Olayın duyulmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Dayanışma Ağı "Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz" diyerek öğrencileri saat 22.30'da Sıhhiye Kampüsü Yurtlar önünde bir araya gelmeye çağırmıştı.

Öğrenciler, Hacettepe Öğrenci Yurdu önünde bir araya gelip, "Bu son olsun dedikçe artarak devam ediyor" diyerek son dönemlerde yurtlarda yaşanan olaylara tepki gösterip eylem yaptılar.

''BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ''

Hacettepe Dayanışma Ağı'nın açıklaması şu şekilde:

"Arkadaşlar daha üç gün önce daha (KYK yurdundaki asansör faciasında yaşamını yitiren) Zeren için Beytepe yurtları önünde buluşmuştuk. Üzerinden daha üç gün geçmişken biz bugün bir arkadaşımızın intihar haberini aldık. 

Artık yeter diyoruz! 

Sadece bu dönem içerisinde aldığımız beşinci intihar haberi, bu son olsun dedikçe artarak devam ediyor. 

Memleketimizin geleceği olarak gösterilen biz gençlerin sürüklendiğini bu umutsuzluk girdabının sebebi belli: Bu ülkeyi yönetenler!

Onlar bu ülkeye, gençliğe işsizlik, geleceksizlik, bağımlılık veriyor. Bizlere reva gördükleri buysa buradan kendilerine bir kez daha söylüyoruz. Tek bir arkadaşımızı daha bu düzenin süreklediği umutsuzluğa çaresizliğe teslim etmeyeceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz."

Haber Kaynağı : 12punto