Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/video-mitten-mossad-operasyonu-7-kisiyi-gozaltina-alindi-19517

MİT'ten MOSSAD operasyonu: 7 kişiyi gözaltına alındı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonda MOSSAD’a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 kişiyi gözaltına aldı.

Müslim SARIYAR-12punto.com.tr

MİT ve İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonda MOSSAD’a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 kişiyi gözaltına aldı.

CASUSLUK AĞI ÇÖKERTİLDİ

MİT, MOSSAD'ın Türkiye’deki hedeflerini özel dedektifler aracılığı ile takip ettiğini tespit etti.

İsrail İstihbarat Servisi, özel dedektifler aracılığı ile hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf/video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerini gerçekleştiriyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamda İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı 9 kişi tespit edildi.

Bu 9 kişi para karşılığı öğrendikleri bilgileri özel dedektifler aracılığı ile MOSSAD’a satıyordu.

İLK DALGADA 34 GÖZALTI

İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD'a yönelik geçtiğmiz günlerde İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlemmiş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleşen operasyonda 34 kişi gözaltına alınmıştı.

OPERASYONUN AYRINTILARI BELLİ OLDU

Edinilen bilgiye göre eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar İzmir'in Menemen ilçesi ve İstanbul'daki adreslerde düzenlendi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD'ın ülkemizdeki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; Filistin politikasına muhalif olmaları sebebiyle İsrail istihbarat servisi tarafından takip edilen ve hedefte olan (6) Filistin uyruklu şahsın takip edilmesi ve kayıt altına alınması noktasında, özellikle hukuk bürosu çalışanları ve kişisel bağlantıları ile dedektiflik faaliyeti kapsamında elde ettikleri bilgileri İsrail İstihbarat Servisi mensuplarına aktardıkları tespit edilen, ikisi (Seyit Ahmet Yurtseven ve Musa Kuş) daha önce ki operasyonlar neticesinde tutuklanan ve cezaevinde olan , diğer yedi şahıs ise hakkında daha önce işlem yapılmayan kişilerden oluşan toplam 9 şüpheli şahsa yönelik İzmir-Menemen ve İstanbul'da bulunan adreslere 02/02/2024 tarihinde eş zamanlı operasyon icra edilmiştir. İcraatlar kapsamında 7 kişi yakalanmıştır."

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar