Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/video-yine-kyk-yine-bir-asansor-kazasi-6849

Yine KYK yine bir asansör kazası

Gaziantep'te bir yurtta öğrencilerin bindiği asansör, 3. kattan eksi 1. kata hızlı indi. Asansörde panik yaşayan kız öğrencilerin korku dolu anları kameralara yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saat 19.00 sularında İbrahimli ilçesinde bulunan Abdulkadir Güllüoğlu KYK Yurdu'nda yaşandı. İddiaya göre, asansörde bulunan 7 öğrenci, asansörün 3. kattan eksi 1'e hızlı inmesi sonucu büyük korku yaşadı. 

Yaşanan olayda bir öğrenci fenalaşırken, asansördeki kız öğrencilerin korku dolu anları kameralara yansıdı. 

Öğrencilerin ihbarı üzerine yurda 112 sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Fenalaşan öğrenciye sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti.

“SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK”

Bu olayın ardından, Gaziantep'in Batıkent Mahallesi’nde yer alan KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrenciler, asansörlerin sürekli arızalanmasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için protesto gösterisi başlattı. Öğrenciler yurt önünde toplanarak “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganı attı.

ÖZGÜR ÖZEL: EN ÖNCELİKLİ KONULARIMIZDAN BİRİ OLMALI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda “Aydın’da Zeren Ertaş’ın yaşamını yitirmesine neden olan asansör kazasının bir benzeri akşam saatlerinde Gaziantep Abdülkadir Güllüoğlu KYK yurdunda yaşandı. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmamış olması… Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz KYK yurtlarında geniş çaplı bir araştırma başlatılmak ve bir daha benzer kazaların yaşanmasının önüne geçilmek zorunda. Bu, en öncelikli konularımızdan biri olmalı” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı : İHA