Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Yandaş yazardan 'Mansur Yavaş'a' kumpas iddiası

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP’nin tüzük kurultayında yaşanan konuşma krizine ilişkin Mansur Yavaş’a kumpas kurulduğunu öne sürdü. Selvi "Mansur Yavaş’a bir kumpas kurulmuş, on puanlık uzmanlık sorusu, fitneci kim?" diye sordu.

Yandaş yazardan 'Mansur Yavaş'a' kumpas iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) tüzük kurultayının ikinci gününde konuşma krizi yaşanmıştı.

Kurultayda, CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş, programda konuşma yapacağı bilgisinin kendisine 1 saat önce verildiğini söyleyerek sitem etmişti.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, tüzük kurultayında yaşanan konuşma krizine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. Selvi, Yavaş’a kumpas kurulduğunu öne sürdü.

Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Yavaş’ın bu çıkışı ile önceden hazırlanan bir plan olduğu ortaya çıktı. Yavaş, ”Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine odun atmış oluyoruz” diye sitem etti. Şimdi gelelim benim söyleyeceğime. Kurultay’da iki cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a söz verilmiş. Ekrem İmamoğlu üç gün önceden hazırlanmış. Prompter kullanmış. Bir tek video hazırlatmadığı kalmış. Mansur Yavaş’a ise son 1 saatte haber verilmiş. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı kim olsun diye bir plan hazırlanmış. İmamoğlu dillere destan bir konuşma yapacak, Mansur Yavaş ise çok yetersiz kalacak. Böylece CHP’lilere ikisi arasındaki farkı kıyaslayın; Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olursa kazanırız, Mansur Yavaş bu işi kıvıramaz diye mesaj verilmiş olacak. Mansur Yavaş fitne ateşi dedi ama işin özü Mansur Yavaş’a bir kumpas kurulmuş. Şimdi geliyor on puanlık uzmanlık sorusu, fitneci kim?"


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Abdulkadir Selvi Tüzük kurultayı Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu