Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Yangında sabotaj şüphesi: Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu 12punto’ya anlattı

Silivri'de otluk alanda çıkan yangın büyüdü ve bazı evlerde hasarlar oluştu. Yangına müdahale için helikopterler sahilde denize giren yurttaşların arasından su taşıdı. Silivri’deki bugüne dek yaşanan en büyük yangın olduğunu söyleyen Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu 12punto’ya yaptığı açıklamada “Aynı anda yaklaşık 8 bölgede birden yangın olmasını bilinçli olarak değerlendiriyorum” dedi.

Yangında sabotaj şüphesi: Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu 12punto’ya anlattı

12punto.com.tr  Caner Taşpınar 

İstanbul, Silivri Gazitepe Mahallesi'nde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yol kenarına ulaşan alevler, trafikteki vatandaşları tehdit etti.

Silivri Gazitepe yolu ulaşıma kapanırken yangından kaçmaya çalışan vatandaşların kaza yaptığı anlar kameraya yansıdı.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlerin bölgedeki evlere ulaşmaması için yoğun çaba sarf eden itfaiye ekipleri, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale etmekte yetersiz kaldı. Yangın nedeniyle ayçiçeği tarlaları, meyve bahçeleri büyük zarar gördü.

Silivri Belediyesi ekipleri, bölgedeki evlerin tahliyesi için çalıma başlattı. Silivri Belediyesi’nin kısa sürede tüm kurumları organize etmesiyle şehir merkezine yakın olan bu yangın kontrol altına alındı. 

12punto, Silivri’deki yangına ilişkin ayrıntılı bilgilere ulaştı. 

Silivri’de tek yangın yaşanmadı. Bölgede yaklaşık 8 farklı noktada yangın meydana geldi. Silivri’de bu anlamda facianın eşiğinden dönüldü. 

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI 12PUNTO’YA KONUŞTU

Silivri’deki yangınlar nedeniyle sahada olan ve tüm kurumlarla sürekli toplantı halinde bulunan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, kısa bir toplantı arasında 12punto’ya açıklamada bulundu. 

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 12punto’ya yaptığı açıklamada, “Sahadayım, Silivri’de yaşanan en büyük yangın. Yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda ve 5 kilometre genişliğinde bir yangın. Şehir merkezine yakın olan bu yangın lodosla birlikte büyüdü” dedi.

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI: YANGINLARI BİLİNÇLİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM

Silivri şehir merkezine yakın bölgenin dışında yaklaşık 8 farklı noktada yangın gerçekleştiğinin altını çizen Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Yaklaşık 8 noktada yangın olmasını bilinçli olarak değerlendiriyorum” diyerek sabotaj ihtimalini vurguladı. 

Şehir merkezine yakın olan yangının yaklaşık 4 saat sürdüğünü söyleyen Başkan Balcıoğlu “Buradaki yangın bitti Gümüşyaka, Çanta ve Değirmenköy bölgelerinde yangın çıkmaya başladı. Çevre ilçelerden destek istedim. Sadece Değirmenköy’deki yangın devam ediyordu, son olarak orayı kontrol altına aldık. Silivri merkezdeki soğutma çalışması devam ediyor. Yangın bitti diyebiliriz” açıklamasını yaptı.  

Can kaybının olmadığını belirten Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, şunları söyledi: 

“Can kaybını önlemek adına titizlilikle çalıştık. Çiftliklerdeki ve yangına yakın bölgedeki yurttaşlarımızı tahliye ettik. Bütün kurumları seferber edip kısa sürede organize olduk. Bunun sayesinde can kaybına sebebiyet vermedik. Veteriner müdürlüğümüz yangına yakın bölgedeki hayvanları kontrol altına aldı.”

 


Haber Kaynağı : Caner Taşpınar

Silivri orman yangını Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu