Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yargıtay'ın AYM üyelerine yaptığı suç duyurusuna Kılıçdaroğlu'ndan tepki

Türkiye tarihinde bir ilk yaşandı ve AYM kararına uymayan Yargıtay, Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusu yaptı. Yaşanan bu gelişme sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı bir paylaşım geldi.

Yargıtay'ın AYM üyelerine yaptığı suç duyurusuna Kılıçdaroğlu'ndan tepki

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararı için Anayasa Mahkemesi üyelerine suç duyurusunda bulundu. Bu karar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk niteliği taşıyor.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 14 Mayıs genel seçimlerinde TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın tahliye edilmesi yönünde verdiği karar, Yargıtay tarafından tanınmadı. Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa’yı ihlal ettiğini ve yetkisini aştığını belirten Yargıtay 3. Ceza Dairesi Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ PAYLAŞIMI

Yaşanan bu gelişmeye dair sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu tepkisini "Ülkemizde anayasayı sadece Saray ihlal etmiyor" sözleriyle gösterdi.

Genel Başkanlık görevini resmi olarak Özgür Özel'e devreden Kılıçdaroğlu şunları yazdı:

Ülkemizde anayasayı sadece Saray ihlal etmiyor, artık Sarayın yargıçları da anayasayı tanımaz hale geldi. Bu kararı ancak, yasaya uymayan, hukukun üstünlüğüne inanmayan ve vicdan sahibi olmayanlar alabilir. 

Bunlar yargıç müsveddesi bile olamazlar. Meslek onurunu koruyan, hukukun üstünlüğünü savunan ve vicdanını dinleyen AYM üyeleri tutuklanırsa şaşırmayacağım!

Ayrıca… Yargıtay üyeleri önce, hiçbir kararın altında imzası olmayan bir kişiyi, Anayasa Mahkemesi üyesi yapmalarının utancını temizlesinler.



Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi AYM Can Atalay ihlal Kemal Kılıçdaroğlu mahkeme

İlgili Haberler