Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

YAŞ'ta dikkat çeken karar: Kumpas mağduru ve Kardak kahramanı Ercan Kireçtepe emekli edildi

Bugün yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından, "Normal bekleme süresini tamamlayarak kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen generaller ve amiraller" açıklandı. Listede yer alan bir isim ise dikkat çekti.

YAŞ'ta dikkat çeken karar: Kumpas mağduru ve Kardak kahramanı Ercan Kireçtepe emekli edildi

Yüksek Askeri Şura kararı ile 30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 2024 yılı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla karara bağlandı.

Toplantıda, "Normal bekleme süresini tamamlayarak kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen generaller ve amiraller" belli oldu.

12punto YAŞ kararındaki dikkat çeken ayrıntıyı yakaladı.

KARDAK KAHRAMANI EMEKLİ EDİLDİ

YAŞ kararında; 3.5 yıl cezaevinde yatıp beraat eden kumpas mağduru ve Kardak kahramanı SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe'nin de olması dikkat çekti. 


Kireçtepe, 31 Ocak 1996 günü üsteğmen rütbesindeyken Yunanlıların işgal ettiği Kardak adacığına gideceği Zodiac botun boş olan benzin deposunu, kendi cebinden doldurmuş, adadaki Yunan bayrağını indirip bayrağımızı dikmişti. 


Haber Kaynağı : 12punto

Ercan Kireçtepe YAŞ yaş haddi