Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yeni Covid -19 varyantı JN.1'in beklenmedik belirtileri

Yeni COVID varyantı JN.1 hızla yayılırken, bilim insanları kaygı ve uyku güçlüğü gibi beklenmedik belirtileri fark edilmeye başlandı. Kaygı ve uyku güçlüğü, JN.1 varyantının en yaygın semptomlarından ikisi haline geldi.

Yeni Covid -19 varyantı JN.1'in beklenmedik belirtileri

JN.1 adlı yeni Covid-19 varyantının hızlı bir şekilde yayılmasının yanı sıra, bilim insanları bazı beklenmedik semptomları da fark etmeye başladı. Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yayınlanan Aralık 2023’e ait en son veriler, ankete katılanlar arasında Covid-19 ile en sık bildirilen semptomlarını içerdiğini gösteriyor. Bu varyantla enfekte olan kişiler arasında en sık bildirilen semptomlar arasında burun akıntısı, öksürük, baş ağrısı, zayıflık veya yorgunluk, kas ağrısı, boğaz ağrısı, uyku sorunu ve endişe yer almaktadır.

Bu semptomlar arasında, daha önce Covid-19 ile ilişkilendirilmeyen veya daha az yaygın olan uyku sorunu ve endişe (anksiyete) gibi belirtiler de bulunmaktadır. Ayrıca, tat ve koku kaybının, bir zamanlar Covid-19'un belirtisi olarak kabul edilen bir semptom olmasına rağmen, bu yeni varyantla enfekte olan kişiler arasında daha düşük bir oranda rapor edildiği belirtilmektedir.


Haber Kaynağı : 12punto

Covid-19 Birleşik Krallık