Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,9936
Dolar
Arrow
33,6042
İngiliz Sterlini
Arrow
43,1286
Altın
Arrow
2644,0000
BIST
Arrow
9.830

Yeni kurulan SHP’nin arkasında eski Bakırköy Belediye Başkanı CHP’li Bülent Kerimoğlu mu var?

Siyaset sahnesinden 2010 yılında çekilen Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) 14 yıl sonra yeniden kuruldu. SHP’nin arkasında eski Bakırköy Belediye Başkanı CHP’li Bülent Kerimoğlu’nun olduğu iddiası gündeme geldi. Kerimoğlu iddialara ilişkin 12Punto’ya konuştu.

Yeni kurulan SHP’nin arkasında eski Bakırköy Belediye Başkanı CHP’li Bülent Kerimoğlu mu var?

Siyaset sahnesinden 2010 yılında çekilen Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) 14 yıl sonra yeniden kuruldu.

SHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘faaliyette olan siyasi partiler’ listesinde yer aldı.

Listede kısaltması "SHP" olarak yer alan partinin adresi, Kızılay Karanfil Sokak'ta gösterildi.

Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin kurucuları şu isimlerden oluştu:

"Abdullah Çapar, Ahmet Arslan, Akın Gülay, Aziz Kızılarslan, Berat Umut Hoşgör, Burak Çelik, Diler Korkmaz, Doğukan Akdeniz, Emirkan Akdeniz, Emre Can Dursun, Enes Çelik, Engin Akyıldırım, Erdal Kayhan, Erdem Kaya, Erhan Kardeş, Gürkan Çelik, Hasan Korkmaz, İsmail Berk Güldoğan, Jale Ak, Kadriye Çelik, Mervenur Çelik, Mithat Çelik, Mücahit Çetinkaya, Okan Kanpara, Onur Karataş, Osman Ali Cavcı, Sabriye İçkilli, Selahattin Kardeş, Şaban Ergül, Tamer Demircan, Yunus Diler, Zülfü Hamit Altın."

BÜLENT KERİMOĞLU 12PUNTO’YA KONUŞTU

Yeni kurulan SHP’nin arkasında eski Bakırköy Belediye Başkanı CHP’li Bülent Kerimoğlu’nun olduğu iddiası gündeme geldi. Kerimoğlu iddialara ilişkin 12Punto’ya konuştu.

Eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Ben CHP üyesiyim ve partimin başarısı için çalışıyorum. Bugün dünyada ve Türkiye’de solun gericiliğe ve ırkçılığa karşı yükselişinden memnuniyet duyarım elbette. Bizi parti dışına itme çabaları bunlar. Ama, Şaban Sevinç’e de söylemiştim. CHP içinde siyaset yapmayı sürdüreceğiz. Partimin başarısı için çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Gazeteci Şaban Sevinç ise sosyal medya hesabından “Bülent Kerimoğlu SHP’nin kuruluşunda arka planda olduğunu doğruladı” mesajını yayınlamıştı. 

Sevinç şunları yazmıştı: 

“Ancak Kerimoğlu SHP’yi kurdurmalarından Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olmadığını savundu. Kerimoğlu, ‘SHP Türkiye’ye önemli hizmetler vermiş bir parti. Yok olup gitmesi doğru olmazdı. Ama CHP içinde siyaset yapmaya devam edeceğiz’ dedi.”

 


Haber Kaynağı : 12punto

Bakırköy Bülent Kerimoğlu CHP SHP siyasi partiler Sosyal Demokrat Halkçı Parti