Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
8.793

Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde skandal: 'Çek tüpü gitsin'

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlar sonucunda yeni doğan bebeklerin ölümüne neden olan şebekenin ikinci dalga operasyonunda 16 şüpheli gözaltına alındı. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinden alınan bebeğin ölümüne yönelik ise yeni gelişmeler yaşandı.

Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde skandal: 'Çek tüpü gitsin'

İstanbul ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda, 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışan kişilerle ortak hareket ederek bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek haksız kazanç elde ettikleri belirlenen aralarında doktorların da yer aldığı 40 şüpheli yakalanmış, 14’ü tutuklanmıştı. 

16 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Yeni Şafak’tan Şahin Şen’in haberine göre; yanlış uygulamalarıyla bazı bebeklerin ölümüne neden olan şebekeye önceki gün yapılan ikinci dalga operasyonda, aralarında doktor, müfettiş ve hemşirelerin de bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan teknik takip sonrası yenidoğan yoğun bakım şebekesinin ilişki ağı ve bebeklerin nasıl ölüme terk edildiğini bir kez daha ortaya kondu.

‘ÇEK TÜPÜ GİTSİN, ZATEN ÖLECEK’

Yenidoğan yoğun bakım ünitesine alınan 28 haftalık bir bebeğin ölümüne ilişkin İranlı bir doktor ile hastanede görevli hemşire arasında geçen konuşmalar kan dondurdu.

Bebeğin genel durumunun kötüleşmesi üzerine hemşirenin aradığı İranlı doktorun hemşireye, “CPR yapma boş ver. Zaten 28 haftalık, çek tüpü gitsin, zaten ölecek” dediği belirlendi.

Yapılan araştırmada hastanenin yenidoğandan sorumlu doktorunun İranlı hekimin eşi olduğu, ancak İranlı hekimin, “Ben eşimi erkeklerle muhatap etmem” diyerek bebeklere kendisinin baktığı tespit edildi.

KONUŞMALAR TÜYLER ÜRPERTTİ

İlk soruşturmada ortaya çıkan ve hayatını kaybettiği saatler sonra anlaşılan Afrikalı Opera bebeğin ölümüne ilişkin de yeni tapeler ortaya çıktı.

Bebeğin ölümü üzerine hastanede görevli hemşirelerin kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda 6 aylık Opera bebeğin yenidoğan yoğun bakıma alınmaması gerektiğini itiraf ettiği tespit edildi.

İhmali olduğu tespit edilen hemşireler ikinci dalga operasyonda gözaltına alındı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Tekirdağ İstanbul Yenidoğan bakım ünitesi