Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yeşilçam oyuncusu Murat Soydan'ın ölümü sonrası sanat ve siyaset dünyasından 'veda' mesajları

50 yılı aşkın oyunculuk kariyerinde 200'den fazla projede yer alan usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti. Sinema dünyasına 'Kolsuz Kahraman' adlı filmle adım atan Soydan'ın ölüm haberi aile üyelerini ve sanat camiasını yasa boğdu. İşte ünlü isimlerin Soydan'a veda mesajları...

Yeşilçam oyuncusu Murat Soydan'ın ölümü sonrası sanat ve siyaset dünyasından 'veda' mesajları

12punto.com.tr

Yeşilçam'ın yıldız oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında yaşama veda etti.

Acı haberi So ydan'ın kızı Mehveş Soydan duyurdu: "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun"

Sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimleri de Soydan'ın ölümü sonrası duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

ÜNLÜLERDEN MURAT SOYDAN'A VEDA MESAJLARI

Zafer Algöz: Beyefendiliğin çok yakıştığı bir meslek büyüğümüz daha hayata veda etti.Oyunculuğundan önce İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünden mezun oldu.Güzel sesli zarif adam mekanın cennet olsun.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Sinemamızın değerli ismi Murat Soydan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türk sinemasına yaptığı katkılar ve canlandırdığı karakterlerle hafızalarımızda daima yaşayacak Soydan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Adana BB Başkanı Zeydan Karalar: Türk Sineması'nın unutulmaz jönlerinden Murat Soydan'ı kaybettiğimizi üzülerek öğrendim. Usta sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: Yeşilçam’ın usta ismi Murat Soydan’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Acılı ailesi, sevenleri ve tüm sanat camiamıza sabırlar dilerim. Başımız sağ olsun.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: Yeşilçam'ın unutulmaz simalarından Murat Soydan'ı kaybettiğimizi üzülerek öğrendim. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Sabahat Akkiraz: Siyah-beyaz dünyamızdan bugüne kadar sanat ailemizin en özel sanatçılarından Murat Soydan hakka yürüdü. Çocukluğumuzun ve gençliğimizin bir parçası daha kayboldu. Nur içinde uyu...

Oyuncular Sendikası: Değerli meslektaşımız Murat Soydan hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: Türk Sineması'nın unutulmaz jönlerinden Murat Soydan'ı kaybettiğimizi üzülerek öğrendim. Usta sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık: Yeşilçam'ın unutulmaz jönlerinden Murat Soydan'ı kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Usta sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum.

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Murat Soydan, 2 Ekim 1940, Babasının memuriyeti dolayısıyla Kırklareli’in Lüleburgaz ilçesinde doğmuştur. Gerçek adı Rüçhan Tercan’dır. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi Edirne’de okudu. Üniversite için İstanbul’a geldi. İktisadi İlimler Akademisi’nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel’de memurluk yaptı.

Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında “Perde” mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti.

Sinema hayatına 1966 yılında Nejat Saydam’ın çektiği “Kolsuz Kahraman” adlı filmle başladı. Filmin kadrosunda Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Suzan Avcı da vardır. 1970’li yılların “Jön” oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit‘le başrolü paylaşmıştır.

Dizi filmlerde de ve 221 filmde oynayan Murat Soydan, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı.

1972 yılında 9. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde “Zulüm” filmindeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

Murat Soydan’ın ilk evliliğinden bir çocuğu vardır. İkinci evliliğini Uğur Gül hanım ile yapmıştır. Ali ve Mehveş adlarında iki çocuğu vardır.

Murat Soydan, 11 Haziran 2024 tarihinde hayatını kaybetmiştir.


Haber Kaynağı : 12punto

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Mehmet Nuri Ersoy Mahir Polat Murat Soydan Oyuncular Sendikası Sabahat Akkiraz Türkiye Cumhuriyeti Türk Sineması

İlgili Haberler