Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yılmaz Tunç açıkladı. Erzincan İliç'teki maden faciasıyla ilgili 6 kişi tutuklandı

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Yılmaz Tunç açıkladı. Erzincan İliç'teki maden faciasıyla ilgili 6 kişi tutuklandı

Olayla ilgili yürütülen adli soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 1'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 6 kişi tutuklandı, 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin X hesabından paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda 9 kişinin toprak altında kalmasına neden olan olayla ilgili olarak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Sorumlu oldukları değerlendirilen aralarında ilgili şirketin Kanada uyruklu yöneticisinin de bulunduğu şüpheli hakkında #tutuklama kararı, şüpheli hakkında #adlikontrol kararı verilmiştir. 

Jeoloji, İş Sağlığı, Maden, İnşaat, Ziraat, Çevre, Harita ve Kimya alanında uzman 8 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin incelemeleri devam etmekte olup, soruşturma tüm yönleri ile sürdürülmektedir. 

Kayıp işçilerimizi arama-kurtarma çalışmaları ilgili kuruluşlarımızca devam etmektedir. Dileğimiz işçilerimize bir an önce ulaşılmasıdır.'' ifadelerini kullandı.



Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Erzincan İliç heyelan İnşaat kanada mahkeme soruşturma Tutuklama