Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

YRP'li Başkanın sandalyesi ve ismi kaldırılınca, Kurum'a tepki gösterdi

Şanlıurfa İl Koordinasyon Toplantısında, sandalyesi ve ismi kaldırılan YRP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Bakan Murat Kurum'a sitem etti.

YRP'li Başkanın sandalyesi ve ismi kaldırılınca, Kurum'a tepki gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşen, Şanlıurfa İl Koordinasyon Toplantısında Yeniden Refah Partili (YRP) Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın isminin protokol masasından kaldırılması tepkilere neden oldu. Yaşanan protokol krizi ile ilgili Başkan Gülpınar'ın sözleri ortaya çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gitti. Valilik toplantı salonunda Bakan Kurum'un katılımıyla İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Bakan Kurum'un başkanlık yaptığı toplantı öncesinde Yeniden Refah Parttili (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a da sandalye konularak yer verildi. Ancak toplantının başlamasına az bir süre kala Başkan Gülpınar'ın isminin yer aldığı sandalye alandan kaldırıldı.

İddiaya göre AKP'li vekillerin olaya müdahale ettiği, Başkan Gülpınar'a ait sandalyenin Bakan Kurum ve Vali Şıldak'ın bulunduğu alandan kaldırıldığı belirtildi.

"KAREYE GİRME, GÖRÜNTÜ VERME TALİPLİSİ DEĞİLİM"

Yaşanan olay üzerine toplantıda söz alan Başkan Gülpınar, kendisine protokolde yer verilmemesine tepki gösterdi. Sandalyesi ve ismi kaldırılan YRP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Bakan Murat Kurum'a sitem etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, ayrımcılığın doğru olmadığını belirterek şunları dile getirdi:

"Farklı bir muameleye tabi tutulursak, bir şeyi yok saydığınız zaman yok olmuyor. Burada 350 bin kişinin iradesiyle Allah nasip etti bu koltuğa oturduk. Burada dile getirilecek taleplerin yüzde 90'ı sizin bakanlığınızın nezdinde direkt Büyükşehir Belediye Başkanını ilgilendiren talepler. Ben herhangi bir kareye girme, görüntü verme taliplisi değilim ama en azından bu farklı ayrımcılığın başında gene Urfa kendini başa koymasaydı bu toplantı benim açımdan çok daha verimli olurdu. Ama biz her şartta taleplerimizi size sunacağız. Artık takdir sizlerin."


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Şanlıurfa toplantı YRP