Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yunan yetkililer açıkladı: Yunan adaları için uygulanacak vize ücreti belli oldu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in görüşmesi sonrasında, Yunanistan'a kapıda uygulamasının başlayacağı açıklanmıştı. Peki kapıda vize vize ücreti ne kadar olacak? Hangi adalarda geçerli olacak? İşte detaylar...

Yunan yetkililer açıkladı: Yunan adaları için uygulanacak vize ücreti belli oldu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in görüşmesi sonrası Yunanistan'daki 10 adada geçerli olacak kapıda vize uygulaması onaylandı.

Peki vize ücreti ne kadar olacak?  İşte tüm ayrıntılar 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bu vizenin detaylarına ilişkin Habertürk'ün sorularını yanıtladı. 

Yunanistan'a girişte vize alınabilmesi için Türk vatandaşları ve aileleri için basitleştirilmiş bir vize prosedürü sağlandı. Bu vizeyle Yunanistan'da yedi güne kadar kalma olanağı sağlanacak. Vizenin ücreti 60 Euro (1873 TL) olacak. Yunanistan'da sınırlı bölgesel geçerliliği olacak. 10 adada hayata geçecek. 12 aylık pilot bir program olacak. Uygulama, Schengen sisteminin işleyişinden sorumlu olan Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştır.

HANGİ ADALARDA UYGULANACAK?

Diğer yandan 7 günlük vizeyi kapsayan 10 Yunan adasının da şunlar olması bekleniyor; Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Leros, Kalimnos, Simi, Limni.


Haber Kaynağı : 12punto

Dışişleri Bakanlığı yunanistan vize Miçotakis