Beşamel sos nedir, nasıl hazırlanır?
Beşamel sos; un, süt ve tereyağının kavrulması ile oluşan yemeklerde kullanılan bir sostur. Beşamel sos nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur.
Kök sebzelere, patlıcana, karnabahara, brokoliye ve pırasaya uyum sağlar.
BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
- Tereyağı erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
- Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
- Sos fotoğraftaki gibi tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- Sıcak ya da soğuk olarak kullanın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

AKP milletvekili Ayşen Gürcan'ın içinde bulunduğu araç kazaya karıştı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde cuma tatili

Metropoll son anket sonuçlarını paylaştı: O partiden büyük yükseliş!

Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı hakkında karar!

Siyasi Misyonerler!..

Erdoğan sonrası dönem AKP kulislerini karıştırdı

Ayşe Barım ile ilgili yeni gelişme

Avrupa'da bu hafta 3'te 3 yaptık: Türkiye kaçıncı sırada?

Açlık sınırı Türkiye'nin standardı oldu: Geçim değil, hayatta kalma mücadelesi

Gelecek Partisi'nden Erdoğan-Davutoğlu fotoğrafına açıklama
