Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Beşamel sos nedir, nasıl hazırlanır?

Beşamel sos; un, süt ve tereyağının kavrulması ile oluşan yemeklerde kullanılan bir sostur. Beşamel sos nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Beşamel sos nedir, nasıl hazırlanır?

Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur.

Kök sebzelere, patlıcana, karnabahara, brokoliye ve pırasaya uyum sağlar.

BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?

  • 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
  • Tereyağı erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
  • Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
  • Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
  •  Sos fotoğraftaki gibi tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
  • Sıcak ya da soğuk olarak kullanın. 

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Beşamel sos sebze patlıcan Karnabahar Brokoli