Beşamel sos nedir, nasıl hazırlanır?
Beşamel sos; un, süt ve tereyağının kavrulması ile oluşan yemeklerde kullanılan bir sostur. Beşamel sos nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur.
Kök sebzelere, patlıcana, karnabahara, brokoliye ve pırasaya uyum sağlar.
BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
- Tereyağı erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
- Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
- Sos fotoğraftaki gibi tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- Sıcak ya da soğuk olarak kullanın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
BEDAŞ 21 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
A101 21 Kasım 2024 Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
21 Kasım 2024 burç yorumları
Fatih Altaylı'dan Acun Ilıcalı ve yasa dışı bahis yorumu
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakibi kim olacak? Play-off maçı ne zaman?
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
20 Kasım reyting sonuçları 2024: Annem Ankara, Kuruluş Osman, Leyla