Beşamel sos nedir, nasıl hazırlanır?
Beşamel sos; un, süt ve tereyağının kavrulması ile oluşan yemeklerde kullanılan bir sostur. Beşamel sos nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur.
Kök sebzelere, patlıcana, karnabahara, brokoliye ve pırasaya uyum sağlar.
BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
- Tereyağı erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
- Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
- Sos fotoğraftaki gibi tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- Sıcak ya da soğuk olarak kullanın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

ORC’nin genç seçmenler anketinde beklenmedik üçüncülük!

Yandaş gazeteci sıradaki operasyon için adeta 'adres' verdi!

CHP'deki Özlem Çerçioğlu krizinin perde arkası ortaya çıktı!

Belediye operasyonlarının asıl adresini açıkladı

İmamoğlu'nun diplomasını iptal edenleri açıkladı

Gazze’de Namaz kılmak!..

Mehmet Şimşek istedi, Erdoğan onaylamadı

Ali Erbaş'ın koltuğunu koruma planı...

'Seçimlerde kaybeden biz oluruz' uyarısı

AKP'ye 'topuklayan' Özlem Çerçioğlu'nu kızdıracak pankartlar!
