Beşamel sos nedir, nasıl hazırlanır?
Beşamel sos; un, süt ve tereyağının kavrulması ile oluşan yemeklerde kullanılan bir sostur. Beşamel sos nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur.
Kök sebzelere, patlıcana, karnabahara, brokoliye ve pırasaya uyum sağlar.
BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
- Tereyağı erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
- Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
- Sos fotoğraftaki gibi tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- Sıcak ya da soğuk olarak kullanın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Menzil tarikatından itiraflar gelmeye devam ediyor

Firari meşhur gizli tanık Türkiye’ye gelmek istedi!..

AKP’ye kalelerinde büyük şok!

İzmir 19 Mayıs 2025 konserleri ve etkinlik takvimi

İmamoğlu ve Erdoğan anketi: Seçim ilk turda bitiyor!

Anneler Günü'nde yaşamına son veren genç kadının notları ortaya çıktı

Meksika donanmasına ait gemi Brooklyn Köprüsü’ne çarptı!

Bir insan ne zaman ölür?' sorusunun yanıtı, 'adını anacak kimse kalmayınca'dır

Bu memleket bizim!

Hizmet için değil, faiz için vergi ödüyoruz
