Beşamel sos nedir, nasıl hazırlanır?
Beşamel sos; un, süt ve tereyağının kavrulması ile oluşan yemeklerde kullanılan bir sostur. Beşamel sos nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur.
Kök sebzelere, patlıcana, karnabahara, brokoliye ve pırasaya uyum sağlar.
BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
- Tereyağı erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
- Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
- Sos fotoğraftaki gibi tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- Sıcak ya da soğuk olarak kullanın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Katilin evinden çıkanlar şoke etti...
Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi: 2 kadını öldürmüş
Avcılar E5'te feci kaza!
İşte İstanbul'un zemini en çürük ilçeleri
Dünyanın en iyi araştırma üniversiteleri açıklandı
Haiti'de çeteler, sokakları ateşe verdi
Kredi Kartı faiz oranlarında yeni düzenleme
Babasının ifadeleri ortaya çıktı
İklim krizinin dünyaya etkileri ne olacak?
Tanımlar Sözlüğü