Beşamel sos nedir, nasıl hazırlanır?
Beşamel sos; un, süt ve tereyağının kavrulması ile oluşan yemeklerde kullanılan bir sostur. Beşamel sos nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur.
Kök sebzelere, patlıcana, karnabahara, brokoliye ve pırasaya uyum sağlar.
BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
- Tereyağı erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
- Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
- Sos fotoğraftaki gibi tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- Sıcak ya da soğuk olarak kullanın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
O parmağın sallanacağı öyle çok şey var ki!..
‘Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?’ anketinden çarpıcı sonuç!
Resmî Gazete / 10-16 Kasım 2025
Gazetecilere hukuksuz suçlamalar ve Nagehan Alçı
İBB iddianamesi ile ilgili bomba kulis geldi
Kadın, İslam ve bakış açısı
Cumhuriyetin felsefesi ve erdemi
Emrivaki yaptı, AKP, MHP’yi kaybetmemek için 'tamam' dedi
Kılıçdaroğlu, Soylu, İnce, Binali Yıldırım ve Perinçek’i buluşturan düğün
CHP'nin İBB iddianamesi tepkisine MHP medyasından yanıt