Acı severleri ilgilendiriyor: Meksika salsa sosu hazırlama rehberi
Pizza, dürüm, patates, et ve tavuk yemekleri ile birlikte tüketilen Meksika salsa sosu, hazırlanışı yönünden oldukça pratik. Evde Meksika salsa sosu hazırlama rehberi...
Acı tutkunlarının severek tükettiği Meksika salsa sosu, düşük kalorili oluşu ve ve az yağ içermesiyle ön plana çıkıyor.
Meksika salsa sosu evde de hazırlanabiliyor.
Meksika Salsa Sosu Nasıl Hazırlanır?
-Domateslerin altına çizik atıp kaynar suda 1 dakika bekletin ve çıkarın.
-Derisini soyup biber ile küp küp doğrayın.
-Bir tencerede zeytinyağı ile ince doğranmış soğanı kavurun.
-Pembeleşince domatesle biberi ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
-Bu süre dolduktan sonra, Tabasco ile salçayı ekleyip yeniden 15 dakika pişirin, karıştırmayı unutmadan.
-Tabasco acı baharat sosudur, kendi damak tadınıza göre ya çok ya az katabilirsiniz. Bundan bulamazsanız başka marka ve ya benzerinden kullanabilirsiniz.
-Sosunuz hazırdır. 1 haftaya kadar bir kavanozda saklayabilirsiniz.
-Fajitas, makarna vb. tarifler yanında kullanabilirsiniz.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Katilin evinden çıkanlar şoke etti...
Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi: 2 kadını öldürmüş
Avcılar E5'te feci kaza!
İşte İstanbul'un zemini en çürük ilçeleri
Dünyanın en iyi araştırma üniversiteleri açıklandı
Haiti'de çeteler, sokakları ateşe verdi
Babasının ifadeleri ortaya çıktı
Kredi Kartı faiz oranlarında yeni düzenleme
Tanımlar Sözlüğü
Yolsuzlukla mücadelede yargı bağımsızlığı vurgusu