Buda’nın eli meyvesi nedir, nasıl tüketilir?
Buda’nın eli, Asya’ya özgüdür ve antik çağlardan beri yetiştirilmektedir. Günümüzde Asya, Avrupa, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yerel marketlerde ve özel bakkallarda bulunmaktadır.

Buda'nın eli meyvesi, limon ve yuzu ile harmanlanmış ağaç kavununu andıran dünya dışı bir lezzete sahiptir ve hazırlanması kolaydır.
Parmak ağaç kavunu olarak da bilinen Buda’nın eli, parmakların ve ellerin dua pozisyonundaki görünümünü andıran benzersiz şeklinden dolayı bu adı almıştır.
Buda’nın eli birçok Asya kültüründe uzun ömürlülüğü, mutluluğu ve iyi şansı sembolize eder. Meyvenin hem ince kabuğu hem de yoğun çekirdeği yenilebilir.
SERT VE ACI DEĞİL
Çekirdeksizdirler, bu da dilimlemeyi çok daha kolay hale getirir. Konsantre ve lezzetli yağlar için kabuğu yemeklerde kullanılır.
Diğer turunçgillerin aksine, buda elinin özü tatlı ve gevrektir, sert ve acı değildir.
Buda’nın eli, ciltteki kolajen üretimini artırmak, iltihaplanmayı azaltmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir C vitamini kaynağıdır.
Meyve lif, kalsiyum ve E vitamini yönünden zengindir.
BUDA'NIN ELİ MEYVESİ NASIL KULLANILIR?
- Salatalara rendeleyin, şekerleme ve reçel olarak kullanın.
- Aromatik ve limonlu tadı ile hemen hemen her türlü içecekle karıştırın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

'Geciken adalet, adalet değildir!' Çetin bir hesaplaşmanın eşiğindeyiz…

Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış

'Ekrem İmamoğlu'ndan iki kez destek istedi'

'Dolandırıldım' deyip şikayetçi oldu netice çıkmayınca öldürdü

Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!

Kılıçdaroğlu cephesinden yeni hamle! Talimatı verdi

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisinden Bahçeli sözleri

Türkiye orman yangınlarıyla sarsıldı! Önce can sonra Azerbaycan

Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Devlet Plânlama Teşkilatı neden ve nasıl kurulmuştu?
