Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.058

Cassata nedir, nasıl yapılır?

Sicilya’nın en ünlü tatlılarından olan cassata, badem ezmesi kabuğu ve renkli şekerlenmiş meyvelerle süslenmiş, tatlandırılmış ricotta ve meyve reçelleri ile kaplanmış likörle ıslatılmış genoise sünger kekten oluşur. Peki, cassata nasıl yapılır? Pratik cassata tarifi...

Cassata nedir, nasıl yapılır?

Cassata adının peynir anlamına gelen Latince caseus’tan kaynaklandığı iddialar bulunsa da, Orta Çağ Arap yönetiminin Sicilya mutfağı üzerindeki büyük etkisi göz önüne alındığında, pastanın adını Arapça qascat, bir tür fırın tepsisi veya toprak kaptan almıştır. 

Cassata’ya benzer bir tatlıdan ilk söz, Sicilyalı tatlı bir pasta kack’i yazan Abu Bakr al-Malik'in 10. yüzyıl Riyad an-nufus el yazmasından alınmıştır.

Günümüzde başka cassata çeşitleri de mevcuttur.

Cassata, İtalya’nın Catania bölgesinde oldukça popülerdir, cassatella di Sant’Agata ise geleneksel olarak küçük boyutu, yeşil badem ezmesi ve üstte tek bir kiraz ile karakterize edilen Saint Agatha bayramında tüketilir.

CASSATA TARİFİ

  • Cassata İçin Gerekli Malzemeler / 8 kişilik
  • 1 bardak beyaz vermut
  • 500 gr taze ricotta
  • 1 pandispanya
  • 1 paket vanilya
  • 70 gr bitter çikolata, doğranmış
  • 50 gr kabak (şekerlenmiş kabak)
  • 200 gr öğütülmüş badem
  • 200 gr şeker
  • Kekler için yeşil gıda boyası
  • 300 – 400 gr şekerlenmiş meyve,
  • 100 ml su
  • 250 gr pudra şekeri
  • Portakal çiçeği suyu

CASSATA NASIL YAPILIR?

  • Badem ezmesini yapmak için, öğütülmüş bademleri su, şeker ve yeşil boya ile pürüzsüz bir macun elde edene kadar yoğurun. Dikdörtgene açın, ardından fırın tepsisinin kenarına uyacak yamuklar kesin.
  • Ricotta kreması için, ricotta’yı bir kasenin üzerindeki elekten geçirin, ardından şeker, küp küp doğranmış bitter çikolata, vanilya ve kabağı ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Önce küçük bir tencerede şekeri suda eritin, sonra kaynayana kadar kısık ateşte pişirin ve portakal çiçeği suyunu ekleyin. Oda sıcaklığına soğutun.
  • Pastayı üç kat halinde kesin. Geniş sığ bir kapta bir bardak su, şeker ve bir bardak Vermut’u karıştırın, ardından elde edilen sıvıya kek katmanlarını koyun.
  • Bir kek katmanını alın ve badem ezmesinden yapılanlarla aynı boyutta dikdörtgenler halinde kesin. Cassata tavasını streç filmle kaplayın veya üzerine pudra şekeri serpin. Tavanın kenarını alternatif badem ezmesi ve kek trapezleriyle hizalayın.
  • Islatılmış kek katmanlarından birini tavanın dibine yerleştirin, ardından ricotta kreması ile kaplayın. Kalan kek katmanları ve ricotta kreması için aynısını tekrarlayın. Yarım saat buzdolabında bekletin, ardından cassata’yı bir tabağa çevirin.
  • Üzerine krema sürün, ardından üstünü şekerlenmiş meyvelerle süsleyin. Servis yapmadan önce en az iki saat buzdolabında bekletin.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Cassata Cassata tarifi