Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fajita nedir, nasıl yapılır? Fajita tarifi

Fajita, Amerika ve Meksika mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir. Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, domuz ve karides ile yapılan çeşitleri de vardır.

Fajita nedir, nasıl yapılır? Fajita tarifi

Fajita; lokantalarda, et, soğan ve değişik tipteki dolmalık biberlerle birlikte pişirilmektedir. Yanında sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır.

Fajita, İspanyolca'da "etin en güzel bölümü" anlamına gelir. Dana eti ile yapılanında bonfile kullanılır.

FAJİTA TARİHİ

Fajita, Texas-Meksika-Amerika kökenli bir et yemeğidir. Dana bifteğinin ince şeritler halinde kesilmesi en yaygın kullanılan yöntemdir.

Fajita kelimesi 1971 yılında Oxford sözlüğü tarafından kayıtlara geçirilmiştir.

'Faja' kelimesi İspanyolca'da şerit ve kemer anlamlarına gelmektedir. İlk başlarda yapılan fajitalarda sadece ince şeritler halinde kesilen dana eti kullanılsa da günümüzde bu yemeğin içine yeşil, sarı ve kırmızı biber, soğan ve acı biber girerek çeşitlenmiştir.

FAJİTA TARİFİ

  • 300 gr. dana biftek
  • 300 gr tavuk eti
  • Dolmalık california biberi (sarı, kırmızı, yeşil)
  • 2 adet orta boy soğan
  • sıvıyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • kırmızı pul biber
  • kekik
  • tortilla  (lavaş ekmeği)

FAJİTA NASIL YAPILIR?

  • Kasapta incelttirdiğimiz bifteği ve tavuk etini tuz ve biber ile lezzetlendirin.
  • Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın.
  • Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, sirkeyi, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 2 saat kadar marine edin.
  • Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın.
  • Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları hafifçe soteleyin.
  • Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken ocaktan alın.
  • Kızdırdığınız döküm tavada marine ettiğiniz etleri önlü arkalı pişirin.
  • Sotelediğiniz sebzeleri 2 servis tabağına alın. Pişen etleleri julyen doğrayarak sebzelerin üzerine dizin.
  • Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu, ekşi krema ve avokado sos ile çok sıcak servis yapın.

Haber Kaynağı : 12punto

Amerika meksika Fajita

İlgili Haberler