Güneydoğu Asya ülkelerine özgü: Rambutan
Rambutan, Malezya ve Endonezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerine özgüdür, ancak Afrika ve Hawaii de dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinde de yetiştirilmektedir.

Rambutan’ın meyvesi tatlı, hafif ekşi bir tada ve üzüm benzeri bir dokuya sahiptir.
Boyut olarak küçük bir kivi meyvesini andırır ve içinde küçük bir çukur gizler. Kabuğu kırmızıdır ve dikenlerle kaplıdır. Bu meyve, C vitamini ve manganez de dahil olmak üzere bir dizi besin maddesi içerir.
Rambutan’ları Malezya ve Endonezya gibi dünyanın belirli bölgelerinde bulmak kolaydır ancak diğer bölgelerde bulmak son derece zor olabilir.
KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ YENMEMELİ
Oldukça çabuk bozulurlar, yalnızca özel mağazalarda taze veya konserve şeklinde bulabilirsiniz.
Meyvenin kabuğunu ve çekirdeğini yemekten kaçının.
Tek başına harika bir atıştırmalıktır ancak dondurma, meyve salataları, peynir tabakları veya bir sonraki smoothie veya yoğurtlu kahvaltı kasenize tropikal bir katkı olarak da iyi gider.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

'Geciken adalet, adalet değildir!' Çetin bir hesaplaşmanın eşiğindeyiz…

Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış

'Ekrem İmamoğlu'ndan iki kez destek istedi'

'Dolandırıldım' deyip şikayetçi oldu netice çıkmayınca öldürdü

Kılıçdaroğlu cephesinden yeni hamle! Talimatı verdi

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisinden Bahçeli sözleri

Türkiye orman yangınlarıyla sarsıldı! Önce can sonra Azerbaycan

MHP: Heyet-i Nasihalardan 'Terörsüz Türkiye' heyetlerine!..

Devlet Plânlama Teşkilatı neden ve nasıl kurulmuştu?

Örgüt bağlantılı 50 kişilik heyet ortaya çıktı
