Güneydoğu Asya ülkelerine özgü: Rambutan
Rambutan, Malezya ve Endonezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerine özgüdür, ancak Afrika ve Hawaii de dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinde de yetiştirilmektedir.

Rambutan’ın meyvesi tatlı, hafif ekşi bir tada ve üzüm benzeri bir dokuya sahiptir.
Boyut olarak küçük bir kivi meyvesini andırır ve içinde küçük bir çukur gizler. Kabuğu kırmızıdır ve dikenlerle kaplıdır. Bu meyve, C vitamini ve manganez de dahil olmak üzere bir dizi besin maddesi içerir.
Rambutan’ları Malezya ve Endonezya gibi dünyanın belirli bölgelerinde bulmak kolaydır ancak diğer bölgelerde bulmak son derece zor olabilir.
KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ YENMEMELİ
Oldukça çabuk bozulurlar, yalnızca özel mağazalarda taze veya konserve şeklinde bulabilirsiniz.
Meyvenin kabuğunu ve çekirdeğini yemekten kaçının.
Tek başına harika bir atıştırmalıktır ancak dondurma, meyve salataları, peynir tabakları veya bir sonraki smoothie veya yoğurtlu kahvaltı kasenize tropikal bir katkı olarak da iyi gider.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Van'ı karıştıran 'camideki kısa şortlu poz' tartışması sürüyor

CHP'li Kütahya Belediye Başkanı Kahveci'den AKP'ye transfer açıklaması

'Suikast hazırlığı' iddiasıyla tutuklanan Selahattin Yılmaz'dan mektup

'Kuvayi Milliye' ve 'Mücahit' denilen Bir 'ÖSO'muz vardı!..

CHP'li Yavuzyılmaz, 'duvardaki ikinci tuğlayı çekiyorum' notuyla paylaştı

Meclis'in önünde Beyaz Toros yakan şüphelinin kimliği belli oldu

AKP'li Seda Sarıbaş'tan, Çerçioğlu'na övgü dolu sözler

Saray’ın eski gözdesinden minibüs krizi

Freni patlayan kamyon 10 araca çarpıp, kanala düştü

Yandaş yazar Cem Küçük'ten Erdoğan sonrası yeni dönem yorumu
