Güneydoğu Asya ülkelerine özgü: Rambutan
Rambutan, Malezya ve Endonezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerine özgüdür, ancak Afrika ve Hawaii de dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinde de yetiştirilmektedir.
Rambutan’ın meyvesi tatlı, hafif ekşi bir tada ve üzüm benzeri bir dokuya sahiptir.
Boyut olarak küçük bir kivi meyvesini andırır ve içinde küçük bir çukur gizler. Kabuğu kırmızıdır ve dikenlerle kaplıdır. Bu meyve, C vitamini ve manganez de dahil olmak üzere bir dizi besin maddesi içerir.
Rambutan’ları Malezya ve Endonezya gibi dünyanın belirli bölgelerinde bulmak kolaydır ancak diğer bölgelerde bulmak son derece zor olabilir.
KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ YENMEMELİ
Oldukça çabuk bozulurlar, yalnızca özel mağazalarda taze veya konserve şeklinde bulabilirsiniz.
Meyvenin kabuğunu ve çekirdeğini yemekten kaçının.
Tek başına harika bir atıştırmalıktır ancak dondurma, meyve salataları, peynir tabakları veya bir sonraki smoothie veya yoğurtlu kahvaltı kasenize tropikal bir katkı olarak da iyi gider.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
BEDAŞ 21 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
A101 21 Kasım 2024 Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
21 Kasım 2024 burç yorumları
Fatih Altaylı'dan Acun Ilıcalı ve yasa dışı bahis yorumu
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakibi kim olacak? Play-off maçı ne zaman?
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
Onur ve Semih arasında MasterChef'te kavga! Yeni fragmanda olay anları